Skip to main content

Yılın ilk kan kampanyası Muş Telekomdan

Muş Haber Fotoğrafı

Türk Kızılayının başlatmış olduğu “1 Milyon iyi insan aranıyor” kan toplama kampanyasına destekte bulunan Türk Telekom Genel Müdürlüğü, yılın ilk kan bağışını ise Muş Türk Telekom İl Müdürlüğü personelinden aldı. Bir önceki gün mesai bitiminde Türk Telekom İl Müdürlüğü binasında alınan yılın ilk kan bağışına Telekom personellerinin yoğun katılımı ile yapıldı. 2009 yılının ilk kan bağışında bulunan Türk Telekom, şirket olarak bir ilke imza attı. Düzenlenen kan bağışına Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç, Türk Telekom İl Müdürü Nihat Kaya ve Türk Telekom Personelleri katıldı.

Türk Telekom İl Müdürlüğünün kurum olarak 2009 yılının ilk kan bağışını yapmasına sevindiklerini belirten Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç, Kızılay derneğinin ulusal bir dernek olduğunu hatırlatarak kan bağışlarının hayat kurtardığını yine söyledi. Koç, kan bağışında bulunan Türk Telekom personellerine yönelik açıklamalarında “Türk Kızılay’ının bir milyon iyi insan aranıyor kampanyası dahilin de çalışmalarımız devam etmektedir. Kızılay Derneği ülkenin ulusal bir derneğidir. Bu nedenle kurumlarla protokolü vardır. Bu protokoller arasında bulunan Türk Telekom’a teşekkür ediyoruz. Özellikle hepimizin bildiği gibi halk dilinde olan bir yanlış anlaşılma var. Buda kan bağışında bulunan vatandaşların kilo alma gibi söylentiler vardır. Kesinlikle bu tür söylentiler yanlıştır. Düzenli kan bağışında bulunan bir insan herkesten daha sağlıklı ve birçok salgın hastalıktan uzaktır. En önemlisi kan bağışında bulunan vatandaşlarımız olmadık zamanda trafik kazası ve ya benzeri bir olay sonucunda hayat kurtarıyor. Buda dünyanın en güzel ve en büyük zenginliğidir” dedi.

KOÇ, “2009 YILINI 3 BİN ÜNİTE İLE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Türk Kızılay’ının “1 Milyon iyi insan aranıyor” kampanyası dahilin de il geneli Bin 400 ünite kan alındığını belirten Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, 2009 yılında ise bunun 3 Bin’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Koç, yaptığı açıklamasında “Kan alma merkezimiz her zaman faal durumda olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ama ne yazık ki üzülerek belirtmek istiyorum. Beklediğimizin çok altında kan alabiliyoruz. Birçok defa ilçelerimizde açtığımız stantlarda bile bir ünite kan almadan geri döndük. Buna aldırmadan aynı şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu bilinci uyandıracağız. Bu bilincin yayılması için Türk Telekom güzel bir örnek oldu. 2009 yılının protokol olarak ilk kanını Türk Telekom verdi kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

KAYA, “TELEKOM BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATMIŞTIR”
Türk Telekom Genel Müdürlüğünün Türk Kızılay Derneğine verdiği destek ile bir başarıya daha imza attığını belirten Türk Telekom İl Müdürü Nihat Kaya, Muş’ta da bu desteğin sağlanacağını söyledi. Kaya, yaptığı açıklamasında “Beko Basketbol Ligi’nde Türk Telekom’u başarıyla temsil ederek 2008 yılında Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı kupalarını müzesine getiren Basketbol takımımız, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma vizyonunun bir parçası olarak gönüllü olarak forma göğüs reklâmında Türk Kızılay’ının logosuna yer vermiştir. Kızılay’ın “1 Milyon iyi insan aranıyor” kampanyasına kan bağışında bulunarak destek verildi.
Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor Kulübü ile Türk Kızılay’ı arasında toplumda, kan bağışı konusunda farkındalık yaratılmasının sağlanması, gönüllü kan bağışçı kazanımı ve bilinçlendirilmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Bu çerçevede ilimiz Telekom çalışanları olarak da bizde tüm personelimizle kan bağışında bulunacağız. Üç günlük süre ile devam edecek olan bu etkinliğe şirketimiz olarak desteğimizi sunacağız. Şirket olarak 2009 yılının ilk kan bağışını yaparak bir ilke daha imza attık. Diğer kurumlarında aynı desteği vereceğine inanıyoruz” dedi.

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri