Skip to main content

Vekiller basının karşısında…

Muş Haber Fotoğrafı


AK Parti Muş Milletvekilleri Sabahattin Yıldız ve Medeni Yılmaz Muş’a geldi. İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen milletvekilleri istifaları ve teşkilatın son durumunu değerlendirdi. Hava yolu ile Muş’a gelen AK Parti Muş Milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Sabahattin Yıldız, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.


Basın toplantısına ablasının taziyesinde bulunan AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız katılmazken, Sabahattin Yıldız ve Medeni Yılmaz, yolsuzluklar ve ihaleler ile ilgili olarak basına yansıyan konulara değindiler.


Basın mensuplarına ve partililere aynı anda açıklamalarda bulunan vekiller, yayımlanan gazetenin iddialarını asılsız olduğunu öne sürdüler.


Morallerinin oldukça bozuk olduğu gözlenen Yılmaz ve Yıldız, Akşam Gazetesine tekzip gönderdiklerini ve mahkemeye verdiklerini belirttiler.


SEBAHATTİN YILDIZ’IN AÇIKLAMALARI


Sebahattin Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bir aya yakın bir zamandır, özellikle ulusal basında çıkan inanıyorum ki, sizleri de bizler kadar rahatsız eden, bir kısım haberlerle ilgili bilgi vermeye çalışayım. Bu sıkıntı Muş’un sıkıntısı değil. Benim bildiğim sıkıntı dünde vardı, bugünde var. neyin sıkıntısı var? Siyasi rant sıkıntısı var. Koltuklarda gözü olan ve gözü dönmüş kendini bilmez insanların bizim üzerimize çamur atma politikasıdır.


Bu çok geniş değil. Taş patlasa 10 kişiyi geçmez. Ama bunlar şarlatan gibi sokaklara çıkıp çamur atıyorlar. Ha hesapları nedir? Mevcut vekilleri yok edelim, yerlerine oturalım. Vekiller şöyledir, böyledir, onu yaptı, bunu yaptı veya bir dahaki seçimlerde biz onların yerine oturabilir miyiz? Hesabını yapıyorlar. Bunu bizzat ben geçmişte de yaşadım. Bunlarla hiç kimse bir yere gidemez. Geriye dönüp bunları yapanlara bakıyorum özellikle geçmiş dönemlere baktığımız zaman bu partiler ne yaptı? İsim vermenin gereği var mı bilmiyorum? Partilerin veya parti yandaşlarının Muş’ta yaptığını hepimiz biliyoruz.


Ben 15 yıl bu memlekette müteahhitlik yaptım. Bu süre içerisinde birçok iktidar geldi geçti. Benim gibi müteahhitlik yapanlar çok iyi biliyor. Siyasetçilerin bu memlekette ne yaptıklarını, ne ettiklerini ben ağzıma almaya utanıyorum. Üzülüyorum bunları söylemeye ama bunların söylenmesi lazım. Yani kendimizi anlatmamız lazım. Bizi bilenler var, bilmeyenler var. Muş bir avuç yer. Kimin ne yaptığını çok iyi bilir. Elini vicdanına koyan kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Ama bugün mecburen kendimizi anlatmamız lazım. 15 yıl müteahhitlik yaptım.


Siyasetçiler bana da teklif getirdiler. Ama ben bunların hepsini elimin tersi ile itti. Ben tercihli iş yaptım. Bir tane babayiğit çıksın desin ki, “ben Sabahattin Yıldız’a çıkışma verdim” elinin yerine ben ayağını öperim. Sizlerin verdiği yetkiyi, birilerinin karalaması ile kimse elimden alamaz. Bende 15 yıl müteahhitlik yaptım. Bu işlerin nasıl olduğunu iyi biliyorum. 3-5 tane ortalıkta gezip, sürekli çamur atanlara Sabahattin Yıldız Muş’ta iş aldı, kardeşi, amcası, kaynı, bacanağı Muş’ta bir iş aldıysa, çıkışma adlıya, çıkışma verdiyse şerefsizlik yapıyor. Bunu yaptıysa yaptırıyorsa şerefsizlik yapıyor. Ama yoksa bunu yapanlar şerefsizliğin en büyüğünü yapıyor bu memlekette. Bunlar çok ağır laflardır. Bunlar bir milletvekilin ağzına yakışmayan laflardır.


Ama buraya taşıyor bunlar. İnsan üzülüyor. Allah’tan korkun ya. Servet Geboloğlu kim tanıyor, benim yakınımmış. Bitlisli bir işadamı. Muş’ta da bir tane davetiyeli iş almamış bu adam. 120 milyarlık bir iş almış. Oda kırmış almış. Bir milletvekili 100-200 milyarlık işlerle uğraşmaz, trilyonlarla uğraşır. Bu dedikoduları yapan şerefsizlerin en azından Muş’u düşünmesi gerekirdi. Yani milletvekillerinin yerine göz koyan şerefsizlerin bu ili düşünmesi lazım, zerre kadar şerefeleri olsa bu ili düşünseler bunu yapmamaları lazım. Çünkü bizi karalamak bu memlekette yaşayan herkese en büyük kötülüğü yapmış olur. Başka işi gücü yoktur.


Muş’un 3 milletvekilinin başka işi yok mu? Bu ihalelerle, yolsuzluklarla bilmem ne ile ilgilensin. Bunu yapan mutlaka bir Muşlu hemşerimizdir. Ama şerefsizliğin en büyüğünü yapmıştır. Birileri utanmadan gazetelere beyanat veriyor, AK Parti pisliğin içinde. Kendi yaptıklarına baksınlar. Gazeteyi mahkemeye verdim. Tazminat davası açtım. Burada sizlere söz veriyorum. Tazminat parasını da burada fakir fukaraya yemek vererek harcayacağım”.


MEDENİ YILMAZ’IN AÇIKLAMALARI


Medeni Yılmaz da toplantıda şunları dile getirdi: “Aşağı yukarı 1 ayı aşkın bazı iddialar ortaya atıldı, bir beyanlar oldu. Bunlarla ilgili sizlerle beraber görüşüp, dertleşmek istedik. İlimiz adına partimiz adına sizler adına hoş olmayan ve hepimizi üzen bir takım yayınlar oldu. Bizi son derece rahatsız etti. Belki sizleri de rahatsız etmiştir. Etmemesi mümkün değil. Bunu öncelikle söylemek istiyorum. Parti mensubumuzdan 3 kişinin istifası ile olaylar başladı.


Daha sonra bu olay önce yerel basında yer aldı. Sonra ulusal medyanın 2 grubunda 2 gün aralıklarla yayınlandı. Tabi bu yayınlar, olayın maksadından bir hayli öteye gitti. Yakışıksız, son derece çirkin, düzmece yayınlar olarak maalesef ilimizde de çoğaltılarak bir takım ulaşılmayan yerlere ulaştırmışlar. Siyaset bir hizmet aracıdır. Biz siyaseti hep hizmet aracı olarak görüyoruz. Siyaseti ilimize insanımıza ve ülkemize hizmet olarak gördük. Öğle değerlendirdik, öğle baktık ve yolumuza da öyle devam ettik.


3 yılı aşkın bir süredir Muş’ta milletvekili olarak AK Parti’de iktidar parti grubunda hem ülkemize hem ilimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken bir tek amacımız var, bir tek hedefimiz var, hizmet verebilmektir. Bunun ötesinde başka bir amacımız olmadı. Tabi basına yansıyan kısımları ile ne birilerine rant sağlamak, ne kendimize rant sağlamak ne de başka bir amaç peşinde hiç koşmadık. Çok rahatlıkla söyleyebilirim.


En son Akşam Gazetesindeki bir haberde Muş Milletvekillerinin fotoğrafları yan yana, sanki büyük bir suç veya suç örgütüymüş gibi yakınlarına çıkar sağladığı, ihale temin ettiği şekilde bir takım yayınlar vardı. Bunu vicdan sahibi olan gözü olan kulağı olan kalbinde gerçekten iyi duygular olan herkes çok iyi biliyor. Asla ve asla ne kendimize be yakınlarımıza ne de başkasına çıkar temin etmek asla böyle bir tutum ve davranışın içerisinde bulunmadık. Bunu net olarak söylüyorum. Böyle bir şeyin olduğunu bilen biri varsa çok rahatlıkla çıkıp söylemesini istiyoruz. Ama bir takım eski siyasetin kalıntıları diyelim.


Bunu söylemek zorundayım. Ve siyaseti birilerinin omuzlarına basarak, birilerini karalayarak hatta ve hatta üzerlerinde çamuru birilerinin üzerine sıçratarak yapmayı düşünenler bu yolda asla başarılı olamayacaklarını bilmelidirler. Siyasetin artık mecrası değişti, artık eskiden siyasetin yürüdüğü yolda, siyaset yapma imkanı kalmadı. Artık siyaset çok farklı bir kulvara taşındı. Nerede taşındı? AK Parti iktidarında taşındı, Nerede taşındı? Muş’ta taşındı. Bunu vicdanı olan herkes çok rahat görüyor ve biliyor. Biz 3 milletvekili sıkıntıları da bilerek, gece gündüz demeden, ilimizin genel menfaati için gerekli her şeyi gece gündüz yapma çabası içerisinde olduk. Bu görevimiz son güne kadar da devam edecektir.


Bunu açıklıkla söylemek istiyorum, herkesinde bilmesini istiyorum. Bu konuda bir takım gayeleri olan asla bu amaçlarına ulaşamayacaktır. Muş’ta yapılan şeyler var. Fakat bunu ısrarla görmek istemeyenler var. Israrla yan çizenler var. Israrla konuyu saptırarak başka şeylerle cirit atmaya çalışanlar var. Muş milletvekilleri iş yapmıyor, Muş’a bir faydaları yok. Muş Milletvekilleri Muş’a ne yaptılar? Bir takım yanlışlar ve dedikodular maalesef ilimizde sürekli çalkalanan, söylenen dedikodulardır”.


BASIN TOPLANTISINDA GERGİNLİK


Toplantının ilerleyen bölümlerine katılan ve gazetecilere tepki gösteren AK Parti Van Milletvekili Hacı Biner’i protesto eden basın mensupları toplantı salonundan ayrıldılar. Basın mensupları beklemedikleri bu tepki nedeni ile vekillerden bazı sorularına cevap alamadığı gibi yeterli açıklamayı da alamadılar. Haber: Emrullah Özbey

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri