Muş Belediyesi’nin 46. meclis toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, belediye başkanının bir partiden seçileceğini ve seçildikten sonra tüm halkın belediye başkanı olduğuna işaret ederek, belediye başkanlarının adil hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Muş Belediyesi’nin 46. meclis toplantısı dün Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye toplantı salonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in de katıldığı toplantı yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, meclis üyeleri çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ve bunun herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Belediye meclisinde şu ana kadar 240’ın üzerinde karar alındığını söyleyen Başkan Necmettin Dede, alınan kararların hiçbirinde muhalefet olmadığını hatırlattı.

Meclis üyelerinin parti ayırımı yapmadan Muşlu hemşerileri için hizmet üretmeye çalıştıklarını anımsatan Başkan Dede; “Her ay burada meclis toplantısı yapıyoruz. Bu toplantılarımız basına ve halkımıza açık olarak yapılıyor. Açılış konuşmasından sonra hemşerilerimiz gerek özel sorunlar, gerekse belediyeye vermiş oldukları dilekçeler hakkında heyeti umumiyemize bilgi veriyorlar. Biz de o konuların aydınlatılmasından sonra müzakereyi kapalı celsede yapıyor ve ona göre değerlendirme yapıyoruz. Arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz, gönlümüz birdir, çünkü hangi partiye mensup olursa olsun hepsinin yüreğinde mutlaka Muş milliyetçiliği yatıyor. Muş’umuz için halkımız için ne yapabiliriz, onlar bizi seçti, onlar için ne yapabiliriz. 25 meclis üyemiz var, arkadaşlarımıza minnet borcumu her zaman arz ediyorum, şu anda 46’ıncı toplantımı yapıyorum, 235-240’ın üzerinde karar alınmış ve hiçbir kararda muhalefet yoktur. Hiçbir zaman hiçbir arkadaşım bir siyasi parti hüviyeti ile buraya gelmemiştir, bu bana mutluluk vermiştir. Geldiği zaman hizmetin şevkine, hizmetin kutsallığına inanarak içeriye girmiş ve hüviyetini dışarıda bırakmıştır. Tabi dışarı çıkıldığı zaman herkesin bir siyasi kimliği vardır. Burada tartışmalar yaşanmıştır, sözlü münakaşalar olmuştur, buradan çıkarken de birbirimizi öpmüşüz ve olanlar burada kalmış. Memleketin hayrına olan kararlar alınmış, hayrına olmayan kararlar da reddedilmiştir” dedi.

Muş’un önünün açık olduğunu ifade eden Dede; “Muş’u gördünüz, ülkede sonuncu vilayet olduğumuz için şanssızız, buna kadersizlik mi denmeli, bizlerin hatası mı? Mutlaka yöneticilerin de hatası vardır, biz de artık bunu tarihe bırakıyoruz ve açık oturumlara bırakıyoruz. Muş’un çok güzel bir şehir olacağını, güzel organize bir yerleşim alanı olacağını ben şimdiden görüyorum. Artık Büyükşehirlerde sanayi yerleri kalmadı. Yavaş yavaş doğuya doğru kayarsa bu adresin de Muş olacağına inanıyorum” dedi.

Ak Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katılmak üzere Muş’a gelen ve Muş Belediyesi Meclis Toplantısı’na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de; “Bizim buraya geliş maksadımız, bu bölgeyi görmek, vatandaşımızla kucaklaşmak, bununla beraber partimizin yaklaşık 6 aydan beri başlatmış olduğu Siyaset Akademisi programında eğiticilik yapmak üzere Muş’a geldik. Bu program çeşitli illerde yürütülmekte, Muş ilimizde de yürütülmekte. Bizim anlattıklarımız bilgi, deneyim, paylaşım. Yani bir belediye başkanı kendi şehrinde neler yapmışsa gidip bir diğer şehirde onları aktarıyor, böylece şehirlerarasında bir rekabet oluşuyor veya başkanlar arasında bilgi, deneyim paylaşımı oluyor. Ama seçim öncesinde ileride belediye başkanı olmak, meclis üyesi olmak veya farklı hizmetler yapmak isteyen arkadaşlarımıza da bir eğitim verilmiş oluyor. 15 yıllık bir belediye başkanı olarak sizlerle birlikte olmak benim için mutluluk verici. Meclis üyeliğinin ne demek olduğunu çok iyi bilen birisiyim” dedi.

Belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinin zor ve kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Hikmet Şahin; “Bir gün Bursa’nın eşrafından biri oğluna şöyle demiş, ‘oğlum memleketinde siyaset yapmak lazım ama belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yapma da hangi siyaseti yaparsan yap. Yani milletvekilliği, il başkanlığı, ilçe başkanlığı yap ama belediye başkanlığı ile meclis üyeliğine girme.’ Sebebi ise işin zorluğunu ifade etmektir. Vatandaşın en çabuk ulaşmış olduğu makam belediye başkanlığıdır. Hele hele Türkiye gibi bir ülkede bu sorunlar daha fazladır. Yani meşakkatli bir işin içindeyiz, fakat ulvi bir iş yapıyoruz, Cenab-ı Allah’ta herkese böyle güzel hizmetleri de nasip etmez. Zorluğu da olsa, meşakkatliği de olsa güzel bir hizmet yapıyoruz. Bir ülkenin kalkınması, bir ülkenin başarısı şehirlerin başarısıyla mümkündür. İl ne kadar gelişirse ülke de o kadar gelişmiştir. Başkan ve meclis üyeleri arasında uyum çok önemli, bir belediye başkanı bir partiden seçilir ama seçildikten sonra tüm halkın belediye başkanıdır ve adil bir şekilde hizmet etmesi gerekir. Fakat meclis üyesi arkadaşlarımız da farklı partilerden geliyor, meclis üyeleri başkanı zor durumda bırakmak için doğruya eğri, eğriye doğru derse o zaman hizmet üretilmez, doğru ne ise o uygulanmalı. Çünkü yanlış bir şey önerildiyse o yanlışını burada ortaya koymak lazım. Doğru olan şeylerde de başkanı desteklemek lazım çünkü şehrin hayrına olan şeyler yapılıyorsa ve meclis üyeleri ona hayır derse sokaktaki insan mağdur olacaktır, bunlar önemli hususlar. Muş’ta bu konuda karşılıklı uyum sağlanmış, bu da güzel bir şey, sizleri tebrik ediyorum, Allah muvaffak etsin diyorum” şeklinde konuştu.

 Topkan Haber Ajansı