Yaklaşık olarak 6 yıl önce EML’den mezun olan, fakat meslek lisesi mezunu olduğu için iş bulamayıp işsizler kervanına katılan Bozkurt, yılmadan mücadele ettiği kervandan kurtulmayı başararak, MTA Genel Müdürlüğüne KPSS puanı göz önünde bulundurularak işe alındı.
6 yıl önce EML’den mezun olan fakat meslek lisesi mezunu olduğu için iş bulamayıp işsizler kervanına katılan Bozkurt, yılmadan mücadele ettiği kervandan kurtulmayı başararak MTA genel müdürlüğüne KPSS puanı göz önünde bulundurularak işe alındı. 2001–2002 yılında Muş Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümünden mezun olan İsa Bozkurt her şeyden ümidini kestiği bir anda İş Kur İlanlarından başvuru yaptığı Maden Teknik Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından Mülakata çağrılıp KPSS’den almış olduğu puan sayesinde iş sahibi oldu. Yaklaşık olarak 6 yıl önce mezun olduğu okulda çaycı olarak iş yapan ve zaman zamanda çay ocaklarında garson olarak hayatını idame ettiren Bozkurt, her şeyden ümidini kestiği bir anda iş sahibi oldu. 2006 yılı KPSS sınavında almış olduğu puan sayesinde başvuruda bulunduğu MTA Genel Müdürlüğüne Sondur Muavini olarak işe alındı. 2006 yılı Kamu Personeli Seçme sınavında 74 puan alarak başvuruda bulunduğu yerlerden bir sonuç alamayan bunun üzerine kurslara gidip bilgisayar sertifikası ve çeşitli dallarda sertifika alarak beklemeye koyulan İsa Bozkurt, İş Kurumu aracılığı ile başvuru yapmış olduğu MTA Genel Müdürlüğünde işe alınmanın mutluluğunu yaşıyor. 6 yıl çaycılık yaparak geçimini sağlayan ve zor şartlar altında çeşitli yerlerden geçen Bozkurt, şimdi Meslek Lisesi okuduğuna şükür ediyor. Aynı sınıftan mezun olduğu arkadaşları gibi ümidini yitirmeyen ve zor şartlar altında çeşitli kurslara giderek sertifika alıp önüne geldiği sınavlara girmeyi ihmal etmeyen eskinin garsonu şimdinin Sondur Muavini İsa Bozkurt, artık ailesine istediği gibi bir hayat sağlamanın heyecanını yaşıyor.
“KAT SAYI EŞİTSİZLİĞİ OLMAMALI”
Meslek lisesi okuduğu için önceleri çok pişman olduğunu belirten Bozkurt, “ meslek lisesi okuduğum için hayata lanet okuyordum. Aslında zeki bir öğrenciydim. Fakat ÖSS sınavında olan kat sayı eşitsizliği beni de işsizler kervanına ekleşmişti. Okulu bitirdikten sonra önce mezun olduğum okulda çaycılık yapmaya başladım. Aslında mezun olduğum okulda garson olarak iş yapmam hoş olmayan bir durumdu. Çünkü okulda okuyan diğerlerini gördükçe onlarında sonunun benim gibi olacağını düşünüyordum. Defalarca onlarla konuşup bu okulu bırakmalarını söylemeyi düşündüm fakat şevk ve arzularını kırmak istemedim. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra bir yerde işe giremeyince çareyi askere gitmekte buldum” şeklinde konuştu. Askerlik dönüşü zor şartlar altında kısıtlı imkânlarla çeşitli kurslara yazılıp sertifika aldığını kaydeden İsa Bozkurt, iyi bir işi olmadığı için düğününü bile istediği gibi yapamadığını vurguladı. Bozkurt, “ askerlik dönüşü nişanlanıp evlendim fakat yine işim olmadığı için garsonluk yapıyordum. İnsanın en güzel anlarından biri evliliğidir. Benim im kanım olmadığı için düğünümü bile istediğimiz gibi yapamadık” diyerek, yaşamış olduğu zor günlerden sonra iş sahibi olmanın kendisi için ifade edilemez bir şey olduğunu kaydetti. Mesleki eğitimin zamanla insana geri döndüğünü kaydeden Bozkurt, ben öğrencilerin meslek lisesi okumalarını tavsiye ederim. Çünkü mesleki eğitim her zaman önemlidir. Fakat meslek lisesi okumakla da bazı şeyler olmuyor. Önemli olan üç yıl boyunca öğretmenler tarafından bizlere verilen şeyleri anlamak ve kavramak. Tabi bunun yanında KPSS sınavından iyi bir puan almakta gerekli. Yalnız ÖSS sınavındaki kat sayı eşitsizliğinin kalkması meslek lisesi okuyan arkadaşlarımız için bence çok iyi bur durum olacak” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.
Muş Ovası Gazetesi
Yorum Yapılmamış