Skip to main content

Özel İdare’de gergin toplantı.

Muş Haber Fotoğrafı


İki madde için toplanan İl Genel Meclisi iki maddede red kararı verdi. Özel İdare İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Genel Meclisi üyeleri, gündemde yer alan Özel İdareye ait arazi üzerine dinlenme tesisi kurulması ve Kızılayın kan merkezi kurmak için talep ettiği arsa tahsisi için bir araya geldiler.


İlk gündeme gelen Özel İdareye ait Orman Fidanlıktan alınan 160 dönüm arazinin 100 dönümüne dinlenme tesisi kurmak için bir araya gelen encümenlerden bazı üyeler bahse konu olan arazinin daha önce fidan dikimi için Çevre Orman Müdürlüğüne tahsis edildiğini, hatta fidan dikimi için bir miktar paranın da Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne verildiğini belirttiler.


Daha önce bir kuruma verilen arsanın bir başka kuruma daha verilmesinin yanlış olduğunu savunan SHP grubu, bu konuda kesin kararlarının red olacağını belirttiler.


SHP grubu adına kürsüye çıkan SHP Grup Başkanı Baki Alp, “Daha önce Çevre Orman Müdürlüğüne fidan dikimi için verilen arsa bugün başka bir kuruma verilmek isteniyor. Biz grup olarak kesinlikle bu karara karşıyız” dedi.


Çevre ve Orman Müdürlüğüne 53 bin YTL para verildiğini ancak arsanın verilmediğini savunan AK Parti Grup Başkanı Haşim Yılmaz da, başka illerde sosyal tesisler kurulduğunu, bizim insanımızın da bu tür tesislere layık olduğunu belirterek, “Park yapıldığı zaman parkın birinci amacı yeşillendirmedir, biz de yeşillendirme ile ilgili Çevre ve Orman Müdürlüğüne 53 bin YTL para aktardık ama arsayı vermedik, arsa yine Özel İdareye aittir. Bu arazi birlerine veya bir yere peşkeş çekilmiyor, dün aldığımız şekliyle bugün yine başka bir kuruma veriyoruz. Başka illerde sosyal tesis varsa bizim insanımız da bu tür tesislere layıktır” dedi.


Baki Alp’tan sonra kürsüye çıkan Fetullah Akçil, ilimizin bugüne kadar hizmetlerden mahrum kaldığını ve yetkilerini insanlık hizmetine faydalı bir şekilde kullanmaları gerektiğini belirtti. Akçil; “İlimiz bugüne kadar hizmetten mahrum bırakılmıştır. Yeni mahalli idareler reformu yasası ile beraber meclisimize yeni yetkiler verilmiştir. Bu yetkileri halkımızın menfaatine doğru kullanmak vicdani meseledir. Çünkü halkımız bir vebal yüklemiştir boynumuza, burada söz konusu olan 600 bin insanın hakkı ve hukuku Özel İdarenin bütçesine bağlıdır. Halen içme suyuna sahip köyler, yolu olmayan köyler dururken ve bu insanların bu haline vicdanı sızlamayan insan varsa ben o insanın vicdanından davacı olurum. Bu yüzden arazilerimizi insanlarımızın genelinin faydalanacağı bir şekilde kullanmak bizim en büyük vazifemizdir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından oylamaya geçilen toplantıda 10 evete karşı 12 hayır oyu kullanıldı ve Özel İdareye ait arazi üzerine kurulması planlanan dinlenme tesisi hayalleri de böylece suya düşmüş oldu.

GERGİNLİK TIRMANDI

Dinlenme tesisi kurulması kararının olumsuz çıkması üzerine diğer madde üzerinde görüşen il genel meclisi, Kızılay’a kan merkezi kurulması için arazi takasının bulunduğu diğer madde de yine mutabık olamadı ve iki grup arasında yine fikir ayrılığı yaşandı.
Toplantıyı takip etmek için Kızılay İl Başkanı Cengiz Koç, kan merkezi kurulması için genel merkezin kendilerine onay verdiğini belirtti ve Muş’ta kan merkezi kurulmaması halinde, başka illerin kan merkezi için çok iştahlı olduğunu ve bugün olumlu bir cevap verilmemesi halinde kan merkezinin başka bir ile kayacağını vurguladı. Kurulacak kan merkezinin 12 il kapasiteli olduğunu söyleyen Koç, şayet Muş’ta kan merkezi kurulmazsa ve Muş’a kan lazım olması halinde diğer illere gidip para ile kan almak zorunda kalacaklarını belirtti.


KARŞILIKLI SUÇLAMALAR


Sert konuşmaların yer aldığı toplantıda SHP gurubu ile AK parti grubu arasında atışmalar yaşandı ve SHP grubu, meclis başkanının kuralları çiğnediğini belirtirken, Ak Partililerde daimi encümenliği yeni kazanan Fetullah Akçil’in, şaibeli konuştuğunu belirttiler.


Ak Parti grubu adına konuşan Haşim Yılmaz, kan merkezinin Muş’a sağlık açısından fayda getireceğini, sağlık konusunda yapılan her türlü yatırımların insanlık için en büyük yatırım olduğunu söyledi.


DYP adına kürsüye çıkan, Fetullah Akçil, kızılayın kan merkezi kurulması için arazisinin bulunduğunu, Kızılay ile arsa takasının yanlış bir karar olacağını belirtti ve yine de kararın Daimi encümenlere devredilmesini talep etti.

Oylamanın kurallara aykırı olduğunu belirten SHP Grup Başkanı Baki Alp, Meclis Başkanının ve Ak Partinin kendilerini küçük düşürme peşinde olduklarını ve Kızılay’ın takas etmek istediği araziyi görmeden karar vermeyeceklerini belirttiler.


Yapılan oylamadan yine 10 evete karşı 12 hayır oyu kullanıldı ve Kızılay’ın kan merkezi kurmak için arsa takası talebi de kabul edilmedi.

NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri