Skip to main content

Umudun adı: ‘Umut Feneri’

Muş Haber Fotoğrafı


Umut Feneri umut olmaya devam ediyor. Bir yıl önce kurulan Umut Feneri, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Yağcılar Beldesi’nde yardıma muhtaç Barlas ailesine gıda ve giyim yardımında bulundu. Yağcılar Beldesin’de tek odalı barakada yaşayan Barlas ailesinin durumunu öğrenen Umut Feneri, hemen Yağcılar’a giderek aileye yardım elini uzattı. 15 yıl önce eşini kaybeden Fatma Barlas, 4 çocuğundan üçünün zihinsel özürlü olduğunu ve herhangi bir gelirlerinin olmadığını belirtti. Başka kalacak yerleri olmadığı için tek odalı bir barakada yaşadıklarını belirten Fatma Barlas, şimdiye kadar köylünün yardımlarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını, çocukları büyüdüğü için köylünün yardımı kestiğini belirtti.


Fatma Barlas’ın en büyük çocuğu İsmet Barlas (28) ise şu anda çalışacak bir işinin olmadığını, sadece sağdan soldan gelen yardımlarla yaşamaya çalıştıklarını belirterek, ara sıra köyde tarlalarda çalıştığını ama bunun kalıcı olmadığını, tarlada çalışmakla kardeşlerine bakmakta çok zorlandığını hatta hiç bakamadığını söyledi.


4 çocuğu ile bir odada yaşayan Fatma Barlas, birkaç defa beldeye birilerinin geldiğini, çocuklarının isimlerinin alındığını ama daha sonra ise o gelenlerden hiçbir haber gelmediğini belirtti. Üç çocuğunu özürlü olmasına rağmen herhangi bir özürlü maaşı alamadıklarını belirten Fatma Barlas, Umut fenerinden kendilerine kalıcı yardımlar yapmasını istedi.


Ailenin eksikliklerini not alan Umut Feneri Başkanı Neşat Çağlı, aileye ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını, takıldıkları yerde ise iş adamlarından veya devletten yardım isteyeceklerini belirtti. İlk etapta köyde arazi verilmesi halinde aileye ev yapacaklarını belirten Çağlı, “Beldede uygun bir arazi verilirse, ailenin daha rahat bir ortamda yaşacakları bir ev yapabiliriz. Ama derneğimizin gücü ortada, aileye elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Şimdilik gıda ve giyecek yardımında bulunduk. Bu aileye daha fazla yardım etmek için hemen gerekli girişimlere başlayacağız. Önümüz kış olduğu için, söz verdiğimiz evi şu anda yapamayacağız, ama aileye arazi tahsis edilmesi halinde ilk baharda evi yapmaya başlayacağız. Gerçekten aile çok zor şartlar altında yaşıyor, bir odalı barakada beş kişi nasıl yaşayabiliyor, inanmak gerçekten çok zor. Özellikle anneye Allah’tan sabırlar diliyorum” dedi.
Kocasıyla amca çocukları olduğunu belirten Fatma Barlas, özürlü çocukların akraba evliliğinden kaynaklandığını belirterek, akraba evliliğin ne kadar sakıncalı olduğunu söyledi. şu anda tek hayalinin büyük oğlunu evlendirmek olduğunu belirten Fatma Barlas’a, Umut Fenerinden ayrıca sevindirici bir söz daha verildi ve bir gelin adayı bulunması halinde düğünün masraflarını da dernek tarafından karşılanacağı söylendi.

NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri