Skip to main content

MÜSİT yapılanmasının lideri Muş`ta yakalandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da El Kaide adına Müslüman İntikam Tugayı adıyla faaliyet gösteren grup, MSN’de yapılan görüşmelerle yakalandı.

El Kaide adına Müslüman İntikam Tugayı (MÜSİT) adı altında yapılanan ve MSN’de yapılan görüşmeler ile polisin teknik takibi sonucu yakalanan 3’ü tutuklu 11 sanıkla ilgili iddianame tamamlandı. İddianamede MÜSİT yapılanmasının liderinin yurt dışına çıkma hazırlığı yaparken Muş’ta yakalanan S.K olduğu belirtildi.

İddianameye göre sanık MSN’de kendisini “Talha Türk” sahte ismiyle tanıtıyor. S.K, MSN’de görüştüğü “Molla” lakaplı x şahıstan, patlayıcı madde yapımında kullanılan “Hidrojen Peroksit” hakkında bilgi istedi.

S.K, “Molla” lakaplı x şahısla MSN’de Özbekçe yaptığı 12. görüşmede “Molla, Hidrojen Peroksiti kaç gratta kaynatayım. Onu bana yaz. 2 güne kadar maddeler hazır olur. Ondan sonra ya İstanbul’a ya da Ankara’ya gidip inşallah yakalanmazsam bitiririm. Çok dua edin. Az bir zaman kaldı” şeklinde yazdı.

“Hidrojen Peroksit” hakkında bomba imha uzmanı tarafından hazırlanan ve iddianamede yer alan raporda, “Hidrojen peroksit miktarına göre değişen miktarda edinilmesi ve özel yöntemle kaynatılarak saflık derecesi değiştirilmesi halinde patlayıcı madde yapımında kullanılabilir” görüşüne yer verildi.

S.K. YAKALANINCA GERİ DÖNDÜLER
İddianamede, tutuklu diğer sanıklar O.Y. ve O.B’nin de MÜSİT yapılanması içerisinde yer aldıkları, terör örgütü El Kaide’ye katılmak üzere Afganistan’a giderken S.K’nin yakalanması üzerine İran’dan Türkiye’ye geri döndükleri vurgulandı. Sanıklardan O.Y’nin ailesine haber vermeden, annesine ait altınları alarak Afganistan’a gitmeye çalıştığı belirtildi.

BİNGÖL SORUMLUSU Y.B.
Sanıklardan Y.B’nin, telefon görüşmeleri ile MSN kayıtlarından yola çıkılarak MÜSİT yapılanmasının Bingöl sorumlusu olduğu tespit edildi. Y.B’nin bazı kişileri terör örgütü El Kaide saflarında savaşmak üzere Afganistan’a gönderdiği ve son olarak kendisinin gittiği anlaşıldı.

İddianamede sanıklardan S.K. ve Y.B’nin TCK’nın 314/1. maddesinde yer alan “Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan 15’er yıl hapsi istendi. Diğer sanıklar O.Y, O.B, M.Y, S.B, M.B, Y.K, Ü.T, Y.İ. ve M.Ü’nün de “terör örgütüne üye olmak” suçundan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Güvenlik güçleri haziran ayında değişik illerde düzenledikleri operasyonda El Kaide üyelerini gözaltına almıştı. Heryerdenhaber

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri