Skip to main content

Mesleki belgesi olmayan inşaatlarda çalışamayacak

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren mesleki belgesi olmayanlar inşaatlarda çalışamayacağı yönünde açıklama yaptığını hatırlatarak, yetki belgesi olarak sayılan belgelerin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen belgeler olduğuna dikkat çekti.

3308 sayılı Kanun kapsamında verilen belgelerin yanı sıra kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları tarafından verilen belgelerin de geçerli olacağını söyleyen Demirtürkoğlu, bu belgelere sahip olmayanların 40 saatlik eğitim sonucunda alacağı sertifikalarla inşaat işlerinde çalışabileceğine dikkat çekti. Başkan Demirtürkoğlu, “İŞKUR kursları sonucunda edinilmiş belgelerin yanında inşaat ve tesisat işlerinde bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce çalışmış olduğunu, müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile kanıtlayıp, bu yazı veya belgelerle 01 Ocak 2015 tarihinden önce Bayındırlık ve İskan il Müdürlüklerine veya ilgili idareye başvurarak adına Geçici Ustalık Yetki Belgesi düzenlenenler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 32-40 saatlik eğitim sonucunda verilen belgeler de yine yetki belgesi olarak kabul edilecek” diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

TÜİK tarafından açıklanan son işgücü istatistiklerine göre geçtiğimiz yıla göre inşaat sektörünün istihdamdaki payı yüzde 0,5 oranında artış gösterdi. Ülkemizin deprem ülkesi olması ve depremlerde inşaat hatalarından ölenlerin sayısının yüksek olması inşaat sektörünü ve bu sektörde çalışacak işgücünün nitelikli olmasını daha da önemli kılıyor. Bu yönetmelik ile bu soruna çözüm getirilmesi ve sektörde çalışacak olan herkesin mesleki eğitim almasının sağlanması amaçlanıyor. İlgili Bakanlıklar ve meslek kuruluşlarının yaz dönemini iyi değerlendirerek gelecek eğitim–öğretim yılına kadar eğitim planlamalarını yapması, bu sektörde çalışan herkese ulaşarak belge almamış olanları eğitime yönlendirmesi ve belgelendirmesi gerekiyor.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri