Skip to main content

Mehmetcik`ten Kızılay`a kan bağışı..

Muş Haber Fotoğrafı

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıldönümü münasebetiyle İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kızılay Muş Şube Başkanlığı ile yapılan ortak çalışmalar sonucu kan bağışı kampanyasına destek verdi. 169. Kurul Yıldönümü kutlamaya hazırlanan Muş Jandarma Alay Komutanlığından örnek davranış. Öğrencilerin daha iyi şartlar altında eğitim görmesi için çalışmalar yapan Jandarma Alay Komutanlığı bu kez kan bağışına destek verdi.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasında yaklaşık 300 personelin kan bağışında bulunduğu bildirildi.

Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 14 Haziran’da Jandarma’nın 169’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında başta İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük olmak üzere, Muş İl Jandarma Komutanlığında görev yapan personel Muş Kızılay Şube Başkanlığı ile yapılan irtibatta, 9 Haziranda başlanan kan bağışı kampanyası çerçevesinde 300 personelin kan bağışında bulunduğu bildirildi.

Valilikten alınan basın açıklamasında, “Halkın huzuru ve güvenliği, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumada ilk sıralarda yer alan Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 169. yıldönümü dolayısıyla 9-11 Haziran İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen kan bağışı bu gün akşama kadar devam edecektir. Düzenlenen etkinlik çerçevesinde revire gelen askerler ve rütbeliler, kuruluş yıldönümü etkinliklerine kan vererek katkı sağlayacaklardır. Verilen kanların ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceği bildirilirken askerler ve rütbeliler kan vermek için sıraya girdiler. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Jandarma Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak” denildi.

Jandarma Teşkilatının 169. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında il Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük’ün önderliğinde Mehmetçiğin kan bağışında bulunmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, diğer kurumlarında kan bağışı kampanyasına destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Koç, Albay Bölük’e ve kan bağışında bulunan Mehmetçiklere Kızılay adına teşekkür ederken, vatandaşların da kan bağışında bulunmaları gerektiğini ve bunun için Kızılay’ın ekip ve donanıma sahip olduğunu ifade etti.

Kızılay Muş Şube Başkanlığı, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanı gönüllü bağışçılardan karşılamak için “Gönüllü Kan Bağışçısı Davranış Değişikliği Kampanyası” başlattı.
Türk Kızılay’ının yeni kan bağışı kampanyası manifesto niteliğindeki “Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor” sloganıyla başlayıp, “1.000.000 İyi İnsan Aranıyor” kampanyasıyla Aralık ayına kadar devam edecek. Amaç toplanan kan bağış miktarını 600 binden 1 milyon üniteye çıkarmak.

1 MİLYON İYİ İNSAN ARANIYOR
Türk Kızılayı, yıllık 1.5 milyon ünite kan ihtiyacına karşılık 2007’de 600 bin ünite gönüllü kan bağışı yapılan Türkiye’de, kaynağı sadece insan olan ve yapay olarak üretilemeyen kan ihtiyacını karşılayabilmek için kampanya başlattı. Gönüllü kan bağışını artırmayı hedefleyen kampanya, ilimizde de uygulanmaya başladı.
Kan bağışı kampanyasının aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Türkiye’de gönüllü kan bağışının yetersizliğine dikkat çekerek, “Ülkemizde kan bağışı yeterli düzeyde değil. Hasta yatak kapasitesine göre yıllık 1.5 milyon ünite kana ihtiyaç var. Gönüllü kan verme eylemi, önemli bir modern toplum olma ölçütü. Gelişmiş ülkelerde her yıl Türkiye’nin 2,5 – 3 katı kan bağışlanıyor. Ülkemizin kan bağışı konusunda modern toplumlar seviyesine gelebilmesi için öncelikle karşılıksız, gönüllü bağışların artması gerekiyor. Bu da bilinçlendirme ile mümkün olacak. Kızılay Muş Şube Başkanlığı olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya tüm kararlılığımızla devam ediyoruz” dedi.

Koç, Türkiye’de 52 ilde 54 Kan merkezi ve donasyon merkezi şeklinde teşkilatlar olduğunu belirterek, “Kızılay tarafından biran önce 12 bölgesel kan merkezini hayata geçirmek ve bütün iller ile büyük ilçelerde teşkilatlanmalar olmalı” diye konuştu. Pilot olarak seçilen 7 ilde 21 devlet hastanesi ile on-line iletişim sağlandığını, ulusal kan bankacılığı otomasyon sisteminin tam olarak sağlanması ve gönüllü bağışçı sayısının artırılmasıyla ilk etapta 1 milyon ünite hedefine ulaşılabileceğini Muş ilinin de bu kampanyaya katkıda bulunması gerektiğini dile getirdi. Koç, gönüllü sayısının eksikliğinde “Nasıl olsa bağışlayan bulunur” tavrının yanı sıra hijyen, yorgunluk, zamansızlık gibi bilgisizlikten gelen çekincelerin de etkili olduğunu ifade etti.

Türk Kızılayı, kampanya ile ilk olarak rengini şehitlerin kanından alan Türk Bayrağı’ndaki kırmızı rengin azaldığını gösteren ve böylece kan bağışının yetersizliğine vurgu yapan “Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor” sloganıyla 18-65 yaş arası tüm Türkiye’yi gönüllü kan bağışı yapmaya çağırıyor. Kampanyanın devamında “1.000.000 İyi İnsan Aranıyor” sloganıyla toplanan kan miktarını 600 bin üniteden ilk etapta yıllık 1 milyon üniteye çıkarmayı amaçlıyor. Kan bağışı kampanyası yılsonuna kadar devam edecek.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Alparslan Anaokulu’nda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme…

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri