Muş Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Üretimden Tüketime Gıda Güvenliği Projesi’ kapsamında, resmi kurum ve kuruluşlar ile özel sektörde çalışan aşçılara seminer verildi.

Muş Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suphi Dinçbilek, merkezleri tarafından düzenlenen proje kapsamında il genelindeki aşçıları hijyen ve temizlik konusunda standartlara uymaları çerçevesinde eğitimden geçireceklerini kaydetti. Proje Koordinatörü Nezahat Özçimen de konuşmasında, aşçıların daha titiz ve temiz şartlarda yemeklerini hazırlamaları gerektiğini kaydetti. Seminere katılan aşçılara bilgiler aktaran Tarım İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Özgür Parlak, seminere katılan aşçılara uyulması gereken ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktardı. Gıda Mühendisi Özgür Parlak, “Havalandırmanın, duman, koku, is ve buharlaşmaya engel olacak, ısıyı muhafaza edecek, toz, kir ve haşere girişini önleyecek şekilde düzenlenmiş olması bazı işletmelerde var ama çıkış yok. Tuvaletler ve el yıkama yerlerinde daimi sıcak ve soğuk su, sıvı sabun, el kurutma cihazı veya kağıt havlu bulunması. Tuvaletlerin, gıdaların işlendiği yerlerden ayrı bir yerde olması, işletme içinden geçiş olmaması. Yeterli sayıda tuvalet, el yıkama, duş odalarının olması. Soyunma odalarının ayrı ve temiz olması. İş yerinde ilk yardım yapılabilecek malzemenin olması. Sağlık açısından uygun olmayan personelin gıda işleme sahasında çalıştırılmaması gerekir” dedi.

 NULL