Skip to main content

Geleceği inşa etmek kutsal bir görevdir

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Vedat Büyükersoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.

Öğretmenlerimizi sadece bu gün değil, aslında yılın her günü, belki ömrümüzün her anında hatırlar, yâd ederiz. Çünkü Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve onurlu bir meslektir. İnsanı en ideal bir şekilde biçimlendirmek, dolaysıyla geleceği inşa etmek çok çok kutsal bir görevdir. Elbette dünyanın her yerinde öğretmen saygı değerdir ama bizim kültürümüzde, değerlerimizde, makam olarak çok daha farklı bir saygıya ulaşmıştır. Mensubu olduğumuz dinin Önderi Hz. Peygamberin “ İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslümana farzdır.” Hadis-i Şerifi, yine Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.” Sözleri eğitime ne kadar önem verildiğinin yalnızca birkaç işaretidir. Nitekim Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.

Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Vecizesi nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ispatlar niteliktedir. Bizler üzerimizdeki bu sorumlulukların bilinciyle Devlet olarak ülke bütçesinden eğitime ayrılan payı diğer tüm kalemlerin üzerinde gerçekleştiriyor, dersliklerimizin ve eğitimci sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Sadece ilimizde derslik sayısını yaklaşık %35 oranında artırdık. Çünkü biz biliyoruz ki; eğitime yapılan yatırım, insana yatırımdır, geleceğe yatırımdır. Yine bizler biliyoruz ki her şey de olduğu gibi eğitimde de kalite son derece önemlidir. Kaliteli eğitim alan bireylerin yaşadığı toplumda, demokrasi daha iyi gelişir, toplumsal istikrar daha iyi yerleşir, rekabet gücü yüksek olur. Muş İlinde görev yapan öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 5 yıldızlı bir öğretmen evi yaptık. İnşaatı tamamlandı.

İnşallah en kısa sürede hizmete sunacağız. Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. “İnsanı yücelt ki Devlet yücelsin” anlayışını benimsemiş bir millet olarak, insana yapılan her türlü yatırımı değerli sayıyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz. Bu düşünce ve duygularla, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri