Skip to main content

Vali, din görevlileriyle buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

Din görevlileri toplantısına ValiVedat Büyükersoy, İlçe Kaymakam Vekili (Korkut Kaymakamı) Bekir Abacı, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Hasköy ve Korkut ilçe müftüleri, imamlar ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Büyükersoy: “İmamlar, Öğretmenler, İlçede Kaymakam, İlde Vali; bir takım yöneticiler halk için rol modellerdir. Vatandaş imamına, öğretmenine ya da orada görev yapan kamu görevlisine bakar, onu kendisine bir rol model olarak alır, ona benzemeye çalışır. İşte ben, halka önderlik yapmanızdan dolayı sizlerle bir araya gelmeyi arzu ettim. İstiyoruz ki, bu toplantı hem tanışma vesilesi olsun hem de köyünün, beldesinin, ilçesinin rol modeli ile burada karşılıklı fikir alışverişinde bulunulsun ve kamu hizmetlerinin daha iyi yapılması için el birliği ile çalışalım. Toplum önderi olan imamlarımız, örnek vasıflar taşımak zorundadır. Örnek vasıflar taşırsak çok iyi bir toplumun inşasına hizmet etmiş oluruz. Ama örnek vasıflar taşımaz isek o zaman toplumun bozulmasına biz sebep oluruz. Yaşantımızda kibar, tatlı dilli, güler yüzlü, temiz olmalıyız ki vatandaşımız, komşumuz bizi örnek alsın, onlar da sağlıklı bir birey olarak güler yüzlü, tatlı dilli; bir başkasına iyi muameleyi esas alan, nezaketli, kibar insanlar olsunlar.

Aksi takdirde topluma faydalı olamayız. Kin, nefret ve öfke şeytani duygularladır. Bizim din görevlilerimiz nefret, kin ve öfke ile hareket edemez, etmemelidir. Bizim imamımız insanların etnik kökenini ön plana çıkaramaz. İmamlarımız insanların etkin kökenini ön plana çıkarıldığı bir düşünceye karşı çıkar. Çünkü bilir ki Allah’ın kullarından hiç birisi Yaradan’ına dilekçe yazıp etnik kökenini seçerek dünyaya gelmemiştir. Onun için imam; önce kardeşinin Müslüman olup olmadığına bakmalı. Ancak diğer taraftan da ülkemiz çok zengin bir kültürel ve etnik yapıya da sahiptir. Gayri Müslim olan vatandaşlarımız da vardır. Onların da hakkına, hukukuna en fazla Müslüman riayet eder, etmelidir. Gelişen teknoloji ile Dünyanın en ücra köşesinde meydana gelen hadiseden anında haberdar olmaktayız.

Bu da gelişen bilim ve teknoloji sayesinde olmaktadır. Özellikle iletişimdeki gelişme dünyamızı küçültmektedir. Bu küçülen dünya bir köy haline gelmiştir. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. İşte böyle bir dünyada bilimden ve teknolojiden kopuk yaşamak da doğru olmaz. Esasen ne kadarda insan tabiatına uygun bir dinin mensuplarıyız. Dinimiz, akıl sahiplerine hitap eder. Bu kadar mükemmel bir dini yaşamak, yaşatmak ve anlatmakla mükellef olan imamlarımızın bu duygu ve düşünce ile hareket ederek; önderlik vazifelerini köylerinde, ilçelerinde, beldelerinde ya da illerinde bi hakkın yapmaları gerekiyor” dedi. Peygamberden örnekler vererek konuşmasına devam eden Vali Vedat Büyükersoy: “İnsanlarda iki sınıf vardır; bunlar Salih olurlarsa, düzelirlerse bütün insanlık düzelir, problemler biter.

Bu iki sınıf; ümera sınıfı ve ulema sınıfı olmuştur. Yani amirler ve âlimler. Amirler ve âlimler düzelirse, toplum düzelir. Bu sebeple İmam Efendi sadece dinin hükümlerini öğrenmekle yetinmemelidir. Pozitif bilimleri okuyup, öğrenmek için de gayret sarf etmelidir. Çünkü gelişen bilim ve teknoloji, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını haykırmaktadır. Onun için hem dinimizi öğreteceğiz hem de pozitif bilimlere yönelerek, fırsat buldukça kitaplar okuyarak kendimizi geliştireceğiz. Bu sebeple vitrinde olan imamlarımıza sesleniyorum; her adımınızda, her yaşantınızda, sözünüzde itinalı olun, özellikle çocukları, küçükleri sevin, çocukların kalbini kırmayarak, onların kalplerini kazanınız. Bu duygu ve düşüncelerle toplantınızın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri