Skip to main content

Fransa’nın ateşi Muş’a düştü

Muş Haber Fotoğrafı


Fransa’da yaşanan ve 2 haftadır devam isyan olaylarında gözaltına alınan ve 4 ay hapis cezasına çarptırılan Muşlu Mustafa Esen Aksu’nun ailesi, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini bildirdi. Lyon Kenti’nde, oturduğu evin yakınındaki bir markette gözaltına alınan ve olaylarla ilgili olduğu iddiasıyla 4 ay hapis cezasına çarptırılan 21 yaşındaki Mustafa Esen Aksu’nun dedesi Mehmet Sadık Sarsıcı, kızının ve damadının cezaevinde çocuklarıyla görüştürülmediğini belirterek, “Hayatından endişe ediyoruz.


İşkenceye maruz kalmasından korkuyoruz. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’ndan olaylarla hiç ilgisi olmayan çocuğumuzun durumuyla ilgilenmesini istiyoruz” dedi.


Arkadaşları tarafından Collina lakabıyla çağırılan ve Lyon takımının altyapısında bir süre top koşturan Fransa doğumlu Aksu’nun dayısı Orhan Sarsıcı ise, “Eğer yeğenimin suçu Müslüman ve Türk olmaksa, 4 ay değil 14 yıl yatsın. Ailesi kendisini görmek, sesini duymak istiyor. Suçunun da adının konmasını istiyoruz” diye konuştu.


Lyon Kenti’ndeki olaylar sırasında Fransız Polisi tarafından zor kullanılarak gözaltına alınan ve hakkındaki yargılama sonucunda 4 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Esen Aksu’nun Türkiye’deki dayıları, amca ve dedeleri endişeli bir şekilde bekliyor.


Kızı Yüksel Esen Aksu ve damadı Akif Esen Aksu ile sürekli telefonda görüştüklerini belirten dedesi Mehmet Sadık Sarsıcı, “Biz burada ailece üzüntü içindeyiz, haber alınamıyor. Çocuğumuz işkence yapılarak götürülmüş. Coplayarak, vurarak annesinin gözü önünde götürmüşler. Kendisinden haber alamıyoruz. Ölü mü sağ mı o da belli değil.


Sadece 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyduk. Olaylar çıktığında isyancılar kaçmış. Bizim çocuğumuz Türk marketinin civarında olayla ilgisi olmadığı için kaçmayı aklına getirmemiş. Polis onu götürmüş. 2 gün nezarette tutmuşlar.


Polislerin şahitliğinde 4 ay hapse mahkum oldu. Annesi ağlayıp duruyor, babası hastaneye kaldırıldı” şeklinde konuştu.


Mehmet Sadık Sarsıcı, torununun cilt rahatsızlığı sebebiyle psikolojik durumunun iyi olmadığını, cezaevindeki durumundan da endişe ettiklerini belirterek, “Telefonda diğer oğlum ile görüştüm. Fransa’da halk polis olmuş.


Önüne geleni copluyor, halk sivil iç içe karışmış. Suçlu suçsuz ayır etmeden götürüyorlar. Müslüman olmak, gözaltına alınmak için yeterli. Çocuğum korkudan dışarı çıkamamış. Çalışmadığı için Türkiye’den para gönderdim” dedi.


Dayı Orhan Sarsıcı ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve milletvekillerinden yardım istedi. Orhan Sarsıcı, “Türkiye Cumhuriyeti aciz değildir. Suçsuz olduğu halde benim yeğenim cezaevinde ve kendisinden haber alamıyoruz.


Kız kardeşim kendisiyle görüşemiyor. Eğer yeğenim Müslüman ve Türk olduğu için 4 ay hapse mahkum edildiyse, 14 yıl yatsın. Ama cezasının adını koysunlar. Türkiye Cumhuriyeti aciz bir devlet değildir. Yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Orhan Sarsıcı, milletvekilleriyle de telefonla görüşerek konuyu aktardı ve yardım istedi. Biraraya gelen ailenin bütün fertleri, ablası Züleyha Aksu’nun düğününde çekilmiş görüntüsü ve fotoğraflarına baktıkları Collina lakaplı Mustafa Esen Aksu’nun görüntülerini seyredip, Fransa’nın Lyon Kenti’nden gelecek sevindirici haberi bekliyor.

NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

En az lise mezunu personel alınacak

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından, üniversite bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. En…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri