Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) meyvelerini vermeye başladı. 17 projenin destek gördüğü Muş’taki firmalarda hareketlilik başladı.
Muş’ta faaliyet yürüten ve DAKA’dan destek alan Gür Tarım adlı firma yeni makinelerini getirdi. Önceki gün firmayı ziyaret eden Vali Erdoğan Bektaş, DAKA’nın meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Destek verilen 17 firmadan birinin çekildiğini ifade eden Vali Bektaş, diğer 16 firmada çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti. DAKA’nın ilk gündeme geldiği zaman Muş kamuoyunun umutsuz olduğunu vurgulayan Bektaş, girişimcilerin umutlarını boşa çıkarmadıklarını dile getirdi.
Destek almaya hak kazanan 16 firmada da çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Bektaş; “Kabul edilen 16 projemizin hepsi bu şekilde faaliyette ve çalışıyor. Bir tane bile çürük işimiz yok. Bir tane bile boş projemiz yok. Çünkü bütün projeler bizim süzgecimizden geçmiştir. Umutsuzluk çok kötü bir şeydir, umut ta çok güzel bir şeydir. DAKA ilk çıktığı zaman herkes diyordu ki bize bir şey gelmez, bize bir şey kalmaz. Demek ki öyle düşünmemek lazım. Demek ki olumlu düşünmek lazım. Biz de olumlu düşündük ve emek verdik, çalıştık, çabaladık. Arkadaşlarımızı organize ettik. Sağ olsun onlar da bizi mahcup etmediler. İşte Muş’un her köşesinde böyle tesisler devreye giriyor. Sayın Başbakanımız 35 fabrikayı Muş’ta hizmete açtı. 16 tane ve gerçekten her biri işe yarar projemiz DAKA’dan aldığı kaynakla faaliyete geçiyor ve Muş yoluna hızla devam ediyor. Muş’taki arkadaşlarımız bir Şam gezisi yaptılar. Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’tan sanayiciler Şam’a gitti. En nitelikli, en kalifiye heyet Muş’tan gitti. Bunu bir kez daha söylemek istiyorum, Muş’un geleceği gerçekten çok iyi. Ben buna ilk geldiğim günden beri inandım, gidiyorum yine inanıyorum. İnancım arttı ama azalmadı” dedi.
Tarım makineleri imal eden Gür Tarım isimli firma yetkilisi Abdullah Güngör ise; “DAKA projesi sayesinde yıllık kapasitemiz artırıldı. Daha önce hedefleyemediğimiz rakamları elde edeceğiz. Bu tezgahlarla hedeflerimizi daha da arttıracağız. Makinelerimizdeki önceden yıllık kapasitemiz 50 civarındaydı ve şimdi ise yüzde 150’ye çıktı. Ot biçmede 250’ydi, 450’ye çıktı. Yani rakamlarımız nereden baksanız 3 ila 4 katına çıktı” şeklinde konuştu.
Şark Telgraf Gazetesi
Yorum Yapılmamış