Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Kültür Sanat
  • Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda ödül kazanan 30 sanatçıdan biri olarak dikkat çekti. Toplamda 141 kişinin katıldığı ve 416 eserin yüklendiği bu prestijli yarışmada, Hatipağaoğlu’nun eseri bağımlılık temasını en iyi yansıtan fotoğraflardan biri olarak seçildi.

Bağımlılıkla mücadeleye farkındalık yaratmayı amaçlayan bu etkinlik hakkında konuşan Hatipağaoğlu, ödül kazanmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. “Bu yarışma sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk projesi. Fotoğraf sanatı ile bağımlılık gibi küresel bir soruna dikkat çekmek büyük bir onur. Eserimin seçilmesi, bu mücadelenin bir parçası olmak açısından benim için çok değerli” dedi.

Ödül kazanan fotoğrafının bağımlılık ve bireylerin yaşamları üzerindeki etkilerini derinlemesine ele aldığını ifade eden Hatipağaoğlu, sanatın toplumsal sorunlara çözüm arayışında güçlü bir araç olduğunu vurguladı. “Sanat, toplumu bilinçlendirmek için güçlü bir araçtır. Fotoğraf sanatı, insanlara dokunmanın ve onları düşünmeye teşvik etmenin bir yoludur” diye ekledi.

Yeşilay’ın düzenlediği bu yarışma, dünya genelinde büyük ilgi gördü. 141 fotoğraf sanatçısının katılım gösterdiği yarışmada, bağımlılık temasını işleyen 416 eser jüri tarafından değerlendirildi ve bunlar arasından 30 fotoğraf ödül kazandı. Seçilen eserler, ulusal ve uluslararası sergilerde bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla sergilenecek.

Yeşilay’ın organizasyonu ile düzenlenen bu etkinlikte, Sezgin Hatipağaoğlu’nun ödüllü fotoğrafı da hem fiziki sergilerde hem de çevrimiçi platformlarda izleyicilerle buluşacak. Muş’u uluslararası alanda temsil etmenin gururunu yaşayan Hatipağaoğlu, “Bu başarı yalnızca benim değil, aynı zamanda Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği’nin de bir başarısıdır. Sanatla topluma hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri