Skip to main content

Çocuk korosu çalışmaları başladı.

Muş Haber Fotoğrafı

Okulların yaz tatilinde olduğu şu günlerde, çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüten MKSM (Muş Kültür Sanat Merkezi)nde hemen hemen her dalda çalışmalar hız kazandı. Çocukların zamanlarını yetenekleri doğrultusunda disipline etmenin önemli yollarından biri olan sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü MKSM’de, ilk çalışma 26 Temmuz 2006 günü 06 – 12 yaş grubundaki 22 çocuğun katılımı ile başladı.

 
Konu ile ilgili konuştuğumuz çalışma sorumlusu Evin SALGUT: “Esas aldığımız şey, 06 – 12 yaş çocukların müzik anlamında eğitim görmeleri. Çocukların sosyal alanda kendilerini daha rahat ifade etmeleri, özgüvenlerinin gelişimi ve sanat hayatıyla barışık yaşamaları hedeflediğimiz en önemli şeyler.
 
Dünyaya baktığımızda, sanat ve bilimin gelişmiş olması ile ülkelerin gelişiminin direk bağlantılı şeyler olduğunu görüyoruz. Kendi ülkemizde ise sanatın ve bilimin vardığı son nokta maalesef üzüntü vericidir. Bu tablonun içine ilimizi nasıl alacağımızı ise varın siz düşünün. Bölgemizde ve ilimizde sinema, tiyatro ve sanatsal anlamda bir çalışmanın layıkıyla yürütülmediğini biliyoruz.
 
Gerek okullarda ve gerekse de aile içersinde müziğin bir ders olarak bile sayılmaması ve önemsenmemesinden dolayı, profesyonel anlamda sanatçı eksikliği ve ihtiyacı yaşadığımız çok açık. Bugün her önüne gelen sanatçıyım diye ortaya çıkabiliyor. Birçoğunun sanattan, müzikten haberleri bile yok. Bizim yaptığımız şey ise çocuklarımıza çekirdekten ulaşarak güçlü, kaliteli sanatçılar yetiştirmeye katkıda bulunmak. Bu acı ve vahim tabloyu tersine çevirmek için, ağaç yaş iken eğilir sözünün gereği olarak çocuklarımıza dönük çalışmalara başladık. Bu nedenle müzik alanında çocuklarımızı beslememiz gerektiğini düşündük.” dedi.
 
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölümü 5. sınıf öğrencisi olan Evin SALGUT, kendi alanının müzik olmasından yola çıkarak, profesyonel anlamda eğitim verdiklerini belirttikten sonra şunları söyledi: “Şu anda önceliğimiz Müzik. Ancak ilerleyen dönemlerde çocukların ilgi ve yeteneklerini de göz önüne alarak ayrıştırmaya gideceğiz. Kimi çocukları halk oyunlarına; kimilerini tiyatroya; kimilerini ise sinema veya diğer alanlara yönlendireceğiz. Her çocuğun aynı performansı göstermesini beklemiyoruz elbette. Müzikte de çeşitli ayrımlara gideceğiz. Enstrüman, vokal vb ayrımlar doğal olarak yapılacaktır.”
 
Haftada üç gün bir araya gelen çocuklar iki ders saati müzik, bir ders saati de halk oyunları kursu görecekler.
 

MKSM yetkilileri, önümüzdeki günlerde yetişkinlere dönük faaliyetlerin artacağını belirterek gündemlerindeki bazı çalışmaları şöyle sıraladılar: Her hafta çarşamba günleri Canlı Müzik yapılacak, Gitar Kursu başladı, müzisyenlere dönük Solfej ve Bona Kursu da başladı. Bunların yanında Folklor Grubu için kayıtların başladığı; ayrıca Bağlama Kursu açmayı yine bir Tiyatro Grubu oluşturmayı hedeflemekte oldukları belirtildi. NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri