Skip to main content

Belediyeden dayanışma yemeği.

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede kurum personelinin bir araya geldiği dayanışma yemeğinde, belediyenin her alanda bir numaralı kurum olduğunu belirterek personelin özverili çalışması ile bu duruma geldiklerini söyledi.

Melediye personeli, bir araya gelerek dayanışma örneği sergilediler. Belediye Makine İkmal Müdürlüğünde bir araya gelen Belediye personeli, kesilen kurbanın ardından, bir arada yemek yediler. Belediye Başkanı Necmettin Dede, belediyenin yapmış olduğu bir birinden güzel çalışmalar ile bugün kentte bir numaralı kurum haline geldiğini ifade ederek, bu başarının yakalanmasında da personelin fedakar davrandığını söyledi.

Belediye personeli dayanışma toplantısına, Belediye Başkanı Necmettin Dede, birim amirleri, belediye çalışanları ile müteahhit firma çalışanları katıldı. Yaklaşık 400 çalışanın bulunduğu yemekli dayanışma toplantısının açılışında koç kesildi. Dayanışma toplantısına belediye çalışanlarının tümü iştirak etti.

Toplantıda konuşan Dede “Ben Muş’un, sizlerin hizmetkarıyım. Hizmet için varım. Şimdi sizler diyeceksiniz ki, Dede seçimlerde adaylığını koyacağı için böyle bir toplantı düzenledi. Seçimlerde aday olup olmamam umurumda bile değil. Eğer Muş’a, Muş halkına hizmet verebiliyorsam, benim göstergem odur. Burada geceli gündüzlü sizlerle çalışıyoruz. Ben bazen sizlere bağırıp çağırıyorum, ama bunu yapmazsam 15 gün burada Belediye Başkanlığı yapamam. Lağım temizleyen işçimizi gördüğümde onu bağrıma basmak istiyorum, ancak mesafeyi de korumalıyım. Bugün belediye her yönden en gözde kuruluş olmuştur. Bütün bunlar çalışmayla, disiplinle olmuştur. Belediyede artık her şey rayına oturmuştur. Sanmayın ki ben koltuğumda rahat rahat oturup hizmetimi veriyorum. Burada çekilen sıkıntılara Müdürlerim şahittir. Bana ne Başbakanım, ne de Bakanlarım yardımcı olmadı. Geçmiş belediye döneminde 3 milyon 465 bin YTL afet parası gelirken, ben belediyeyi devraldığımda 28 milyon YTL borç külfeti altına girdim. 2 milyon YTL emekliye ayrılan personele para ödedim. Yaklaşık 800 bin YTL istimlak parası ödedim. Ben bugüne kadar belediyeye 24 kişi aldım. Bu kişileri aldıktan sonra, eş dost bana küstü. Seçim akşamı belediyeye 19 kişi alındı. Bakanlık bana bunları işten çıkartmam için emir verdi. Ama ben onları mağdur etmedim, işten çıkartmadım. 150 direğe takılan 9 bin YTL tutarındaki lambalar için sanık sandalyesine oturdum. Önceki dönemde 35 bin YTL’lik çiçek alınmıştı. Biri çıksın desin ki, Dede bana ayakkabısını sildirdi, şahsi işine koşturdu, kimse diyemez bunu. Belediyeye önceki dönemde sağ olsunlar 1 milyon 250 bin YTL tutarında araç alındı. Ama bu araçlara hiçbir usta bakım yapmadı. Bir o kadar masraf da biz yaptık bu araçlara. Van’da geçtiğimiz gün toplantı yapıldı. Bakana, Genel Müdürlere orada konuştum. Ben burada çalışmaktan şeref duyuyorum. İmkanlarımı bırakıp memleketime hizmete geldim. Muş’ta hizmet yüzde 80-90 seviyelerine çıkmıştır. Ama bana sorarsanız benim için bu oran yüzde 20’lerdedir. Benim hemşehrilerim modern olmaya layıktır dedim” şeklinde konuştu.

Başkan Dede’nin konuşmasından sonra, belediye çalışanları ile müteahhit firma çalışanları söz alarak, temenni ve dileklerini ilettiler. Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır’da söz alarak şunları söyledi; “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle bir dayanışma toplantısına tüm personelin ihtiyacı vardı. Burada sorunlarımızı hep birlikte dile getirdik. Başkanımızın çalışanlara karşı gösterdiği iyi niyeti, çalışanlar adına Sendika olarak takdir ediyoruz. Bunca sıkıntılara rağmen, maddi imkansızlıklara rağmen hizmet veren Başkanımız, çalışanların ücretlerini bir gün dahi aksatmamış, hiç kimseyi mağdur etmemiştir. Diğer belediyeleri görüyoruz. Bu yüzden Başkanımıza minnettarız” dedi.

Yapılan dayanışma toplantı öncesinde Belediye personeli ikramiye aldı. Eski kadrolu personel ikramiye ile birlikte tasarruf teşvik paralarını da aldılar.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri