Başbakanlık Müşaviri olarak bir süre önce ataması yapılan Sadettin Kılıç dün geldiği memleketinde gezi ve ziyaretlerine yaptığı basın açıklaması ile başladı. 2004 yılında AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı, 2007 yılında da AK Parti’den 4’üncü sıra milletvekili adayı olan Sadettin Kılıç bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan kararname ile Başbakanlık Müşaviri olarak atandıktan sonra ilk kez dün Muş’a geldi.
Ataması yapıldığı günden bu yana vatandaşlardan yoğun bir şekilde tebrik mesajı aldığını kaydeden kılıç bazı vatandaşların çiçek göndermek istediğini, bazılarının ise Ankara’ya gelip ziyaret etmek istediğini belirterek, bu vesile ile Muş’a geldiğini söyledi. Başbakanlık Müşaviri olarak yurt dışında görev yapacağını ifade eden Kılıç, bürokraside önemli bir göreve geldikten sonra hemşehrilerini ziyaret etmek istediğini söyledi.
Daha önce Muş’ta milletvekili adayı olduğunu ve vatandaşların büyük ilgi ve alakasına mazhar olduklarını kaydeden Kılıç, seçimde emek veren vatandaşları unutmadıklarını ve her fırsatta onları ziyaret edip şükranlarını ileteceklerini söyledi.
Yaprak Pastanesinde basın mensupları ile bir araya gelen ve açıklamalarda bulunan Kılıç, önümüzdeki dönemlerde yeniden siyasette yer alıp almayacağına gizemli cevaplar verdi. Siyasi kulislerde adı belediye başkanı aday adayları arasında geçen Sadettin Kılıç, şu anda bürokraside olduğunu ve bir amirinin olduğunu kaydetti. Adaylık için vatandaştan talep gelmesi halinde, amirinin de izin vermesi halinde düşünebileceğini kaydeden Kılıç, henüz erken olduğunu ve Türkiye’nin gündeminde önemli sorunları var olduğunu söyledi.
Partinin kapatılması ile ilgili olarak devam eden davanın neticesini beklediklerini ve kararın olumlu veya olumsuz olacağı yönünde bir şey söylemenin doğru olmadığını belirten Kılıç, Anayasa Mahkemesinin vereceği karardan sonra yönün belirleneceğini ifade etti.
Geçen yıl Muş’a üniversitenin kurulması yönünde karar çıktığını ve bugüne kadar hala yer tespitinin yapılmamasının büyük bir noksanlık olarak gördüğünü kaydeden Kılıç, Muş ile birlikte üniversiteye kavuşan vilayetlerin önemli mesafe kat ettiğini kaydetti.
Başbakanlık Müşaviri olarak atandıktan sonra ilk defa dün Muş’a gelen Sadettin Kılıç, Muş’ta bir süre gezi ve ziyaretlerine devam edeceğini ve vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinleyeceğini söyledi.
Muşun Sesi Gazetesi
Yorum Yapılmamış