Skip to main content

Ana caddede araç bolluğu..

Muş Haber Fotoğrafı

Şehir merkezinde yaşanan oto park sıkıntısı vatandaşları çileden çıkardı. Araç sayısının her geçen gün arttığı kentte, işlek caddelerde yaşanan trafik curcunası sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kentin en işlek bölgeleri başta olmak üzere dört bir tarafta yaşanan oto park sıkıntısı özellikle mesai saatlerinde sürücülere zor anlar yaşatıyor. Her geçen gün artan araç sayısı Muş’ta otopark sorununu gözler önüne seriyor. Özellikle mesai saatleri içerisinde İstasyon Caddesinde yaşanan trafik curcunası sürücüleri olduğu kadar vatandaşları da rahatsız etmeye başladı.

Bankaların, iş hanlarının, alış veriş merkezlerinin ve birçok kamu kurum ve kuruluşlarının İstasyon Caddesi güzergâhında bulunması otopark sorununu doğal olarak katlıyor. Araç sürücülerini zor durumda bırakan bu sıkıntının giderilmesi için yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “yakında kaldırımlar park olarak kullanılacak” diyerek tepki gösterdiler.

Atatürk Bulvarının ciddi bir şekilde etkilendiği otopark sorununun ana nedenlerinden birinin de bankaların aynı mevkide olması gösterilirken, İstasyon Caddesinin artık yetersiz kaldığı öne sürülüyor. Kentin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi güzergahındaki alışveriş merkezleri ve resmi kurumların olması yaşanan curcunanın bir diğer etkeni olarak gösteriliyor.

TRAFİK TEHDİT ALTINDA
Otopark sıkıntısı olmasından dolayı araçlarını yol kenarına park eden sürücüler olası bir trafik kazasına da davetiye çıkarıyorlar. Atatürk Bulvarı, İstasyon Caddesi ve bu güzergâhtaki ara yollarda da gün boyu sayısız araçların park edildiğine tanık olunuyor. Park edilen araçlar bir yandan yolun işgal edilmesini, bir yandan da olası kazalara maruz oluyor. Okul çıkışlarında ise bu tehlike kendisini daha çok belirginleştiriyor.

Yine bu cadde güzergâhında işletmeci olarak faaliyet gösteren esnaflarında en büyük sıkıntılarından biri olan otopark sorunu ciddiyetini koruyor. Esnaflar, sürücülerin işyerleri önünde park etmelerinden son derece rahatsız. Bazı araçlar sürücüleri tarafından sabah bırakılıp akşam kaldırılıyor diyerek yakınan esnaflar, bu tutumun işlerini etkilediğini iddia ediyorlar.

GELİŞİGÜZEL PARKLAR ÇİRKİN GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR
Otopark sıkıntısı dolayısıyla İstasyon Caddesi güzergâhında gelişi güzel park edilen araçlar, ana caddeleri işgal etmekle beraber, çirkin görünüm sergilenmesine de vesile oluyorlar. Özellikle İstasyon Caddesinde gelişi güzel park edilen araçlar yayaların tepkisine yol açıyor.

Kentte ciddi bir şekilde park sıkıntısının yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, bu sorunun yıllardan beri sürdüğünü ve bunun içinde herhangi bir önlem alınmadığını kaydetti. Hafta içinde ana caddelerde daha çok araçların seyir ettiğini ve bu nedenle park sorunu yaşandığını ifade eden Dede, vatandaşlarında duyarlı davranması gerektiğini ve belediyenin şehir merkezinde herhangi bir arsasının olmayışından dolayı şuanda bu sorunu gideremeyeceklerini vurguladı.

DEDE, SORUNUN ÇÖZÜMLENMESİ İÇİN MADDİ İMKAN GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ
Şehir merkezinde yaşanan otopark sıkıntısının yıllardır yaşandığını ve bunun çözümlenmesi için belediyenin maddi imkanı olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, bugüne kadar otoparkın olmayışını ise ciddi bir eksiklik olarak gördüğünü söyledi. Dede, şehir merkezinde belediyeye ait bir arsanın olmadığını ve dolayısıyla ayrı bir sıkıntı getirdiğini hatırlatarak, “belediyeye ait şehir merkezinde bir arsa olsa, hemen oranın otopark olarak kullanılmasını sağlarız. Ama belediyenin böyle bir arsası yok. Merkezi bir yerde böyle bir arsa almak içinde belediyenin o kadar parası yok. Özellikle İstasyon Caddesinde yaşanan otopark sıkıntısının giderilmesi için bir takım önlemler almak zorundayız. Hem sürücülerin daha rahat bir ortamda seyir etmelerini sağlarız, hem de şehir merkezindeki çirkin görüntünün yanı sıra çevre kirliliğini de asgariye indirmiş oluruz” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri