Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muş Şubesi ile Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik düzenlenen ‘Erozyon ve Çevre Eğitimi Semineri’ sona erdi. Seminere katılan 60 öğretmene sertifikaları dün verildi.
TEMA Vakfı tarafından Muş’ta görev yapan öğretmenlere yönelik 14-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen seminer dün sertifikaların dağıtılması ile sona erdi. Muş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Karakış, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş ve öğretmenler katıldı.
Sertifika dağıtım töreninde konuşan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, “TEMA 11 Eylül 1992 tarihinde ülke toprakları erozyon ile birlikte kaybolup gitmesin diye kurulmuş ve o günden bugüne çok önemli ve güzel çalışmalar gerçekleştirmiş olmanın yanı sıra bizim gibi birçok toprak sevdalısı yetiştirmiş bir vakıftır. Bizim amacımız böyle bir tehlikenin varlığını tüm yurttaşlarımıza aktarmaktır. Bizim öyle devasa bütçelerimiz yoktur. Yüreğimizi zengindir, bilgimiz zengindir. Eğer bu büyük kamuoyunu oluşturup biraz evvel size arz ettiğim. Yüzde birlerle katılımı sağlayabilirsek ülkemizi gelen bu büyük felaketten koruyabiliriz. Muş’a tekrar geldiğimizde umuyoruz ki yağmurlar üzerimize çamur ile birlikte yağmayacaktır. Gönlümüz tüm insanlarımızın birer ağaç yetiştirerek sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamaktır” diye konuştu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Karakış ise yaptığı konuşmada, “Bu kursu biz düzenlerken bu kadar büyük etki yaratacağını ve bu kadar büyük fayda sağlayacağını beklemiyorduk. Çok değerli hocalarımız konuyu öylesine güzel anlattılar ki beklentilerimizin üzerinde bir çalışma oldu diyebiliriz. İnşallah bu 60 kişilik grup 600 olacak bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu bilgiler aktarılacak. Ve huzurlarınızda söz vermek istiyorum. Tema Vakfı Başkanımız ile birlikte organize bir şekilde bütün köylerimize, okullarımıza, velilerimize ulaştıracağımıza söz veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ilimizdeki diğer tüm kurum çalışanlarından daha fazladır. 5 bine yakın çalışanımız ve 120 bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bir çok yerde bir çok alanda kursumuz bulunmaktadır. Ben burada tüm hocalarımıza sunmuş oldukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca öğretmenlerimize de seslenmek istiyorum. Lütfen düzenlenen kurslara katılın. Çünkü katılımın size faydası olacaktır” şeklinde konuştu.
14 Nisan’da başlayan seminerlere katılan öğretmenlere sertifikalarının dağıtılması ile tören sona erdi.
Muş`un Sesi Gazetesi
Muş yolcu otobüsü Lice’de devrildi: 1 ölü,…
Nisan 21, 2026 10:28 AM


