Skip to main content

Muş’a dev yatırımlar

Muş Haber Fotoğrafı

Orman ve Su İşleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muşta düzenlenen açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Dün sabah saatlerinde Muş havaalanına gelen ve daha sonra Bitlisteki programlara katılan bakan Eroğlu öğleden sonra tekrar Muşa geldi.

İlk olarak Muş Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Muşun genel durumu ile ilgili olarak Vali Seddar Yavuzdan brifing aldı. Daha sonra Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Muş Öğretmenevinde düzenlenen temel atma ve açılış törenlerine katıldı.

Muş Öğretmenevinde düzenlenen programın açılış konuşmasını Muş Belediye Başkanı Feyat Asya yaptı. Kentin çeşitli sorunlarına değinen Asya, içme suyu konusunda yaşanan sıkıntıları anlatarak çözüm beklediklerini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acunun konuşmasından sonra AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Vali Seddar Yavuz katılımcıların yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı. Uzun bir süre Vali Yavuza tezahüratlarda bulunan katılımcılar sloganlarla destek verdiler.

Muşta 8 tesisin temel atma ve açılış töreni için Muşa gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muş halkının özellikle 15 Temmuzdaki darbe teşebbüsünde devletine, vatanına ve bayrağına sahip çıkmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Amcasının veteriner olarak çalıştığı Muş’a askerlik yaptığı yıllarda geldiğini ve kendisini bir Muşlu gibi gördüğünü söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş’u ve Muşluları gönülden sevdiğini söyledi.

MUŞ’UN İÇME SUYU PROJESİ İLE BİZZAT İLGİLENECEĞİM

Muş Ovası’nın sulanması için daha hızlı hareket edeceklerini kaydeden Eroğlu, Karasu Islah Projesini başlatmak, Alparslan 1’i bitirmeyi ve Alparslan 2’yi başlatmayı Allah bize ve bizim hükümetimize nasip etti. Şimdide Muş Ovası’nı sulamak için büyük bir seferberlik başlatıyoruz.Bu konuda talimat verdim. Barajın bitmesini beklemeden, gerekirse sulama projelerini 2017 programına koyalım ve Muş şehir içme suyu projesini hemen başlatalım. Bu şehre su vermek benim boynumun borcudur. Bu proje ile bizzat ben ilgileneceğim dedi.

15 TEMMUZ İÇİN SİZE TEŞEKKÜR’E GELDİM

Muşluların 15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşları için kendilerine minnettar olduğunu ifade eden Eroğlu, 15 Temmuz tarihimizdeki en alçak, en kanlı ve bu vatanı bölme ve parçalamak için yapılan bir girişimdir. Alçak FETÖ girişimine karşı sizler kahramanca direndiniz. Demokrasi nöbetlerini müstesna bir şekilde tuttunuz. O sebeple buraya gönülden teşekkür etmeye geldim. Eğer bu vatanı işgal teşebbüsü gerçekleşmiş olsa idi Suriye’den çok daha kötü bir durumda olacaktık. Suriye ile Iraklıların gideceği yer var; Anadolu. Ama bizim gideceğimiz yer yok. Ama artık herkes şunu biliyor ki millet var. Millet olduğu sürece darbeyi rüyalarında bile göremeyecekler diye konuştu.

SULTAN ALPARSLAN ORMANI KURUYORUZ

Eroğlu, Muş’a Sultan Alparslan Ormanı kuracaklarını ve her yıl bu alana bin 71 tane fidan dikerek bu ormanı yaşatacaklarını kaydeden Eroğlu, Artık ormanları vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Gelir getirici ormanlar oluşturup üç yıl bakım ve tüm masrafını yaptıktan sonra kura ile bu ormanları vatandaşlarımıza 49 yıllığına hibe olarak vereceğiz dedi.

MUŞ’U DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ

Muş’a yapılan yatırımda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın birinci olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; Geçen yıl bakanlık olarak 7 milyar liralık yatırım yaptık. Bu yıl 8 milyar lirayı aşacağız. Bunu gururla ifade ediyorum. Muş’ta en fazla yatırımı yapan bakanlık Orman ve Su İşleri Bakanlığı’dır. Muş’a 1 milyar 200 milyon TL yatırım yaparak en fazla yatırım yapan bakanlık olmuşuz. DAP Projesinin merkezinde olan Muş’ta bütün barajları, içme suyu tesislerini, dere ıslahlarını, ağaçlandırma faaliyetlerini hayata geçirip Muş’u turizme kazandıracağız. Muş’u Dünya turizmine açmak için bir mastır planı hazırlayacağız. Muş’un bahtı açık. 2016-2019 yılları dönemini bakanlığımız için Muş’ta hamle yılı olarak belirliyoruz.

Temel atma ve açılış töreninden sonra sertifika dağıtımı yapıldı. Bakan Eroğlu başkanlığında düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısı basına kapalı gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti Muş İl Başkanlığı ile Muş Belediye Başkanlığını ziyaret ettikten sonra özel uçakla Ankaraya hareket etti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri