Skip to main content

Bakan’dan Muş’a 11 müjde

Muş Haber Fotoğrafı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş’a gelirken eli boş gelmediklerini ve 11 müjde ile geldiklerini söyledi.

Muş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda basın açıklaması yaptı. Muş ziyareti ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eroğlu, Muş’ta 72 milyon TL’ye mal olan 8 tane tesisin temelini atıp açılışını yapacağız.

Karasu Muş için büyük bir problemdi. Muş Ovası sular altında kalırdı. Karasu Nehri çok fazla menderesler çizerdi. Bana da amcamın bir vasiyetiydi bu. DSİ Genel Müdürü olunca hemen bununla ilgili olarak projeler başlattım. Zor bir projeydi ama Allah’a şükür bugün 3. etabının temelini atıyoruz dedi.

Yatırımlarla ilgili konuşan Bakan Eroğlu, Merkezde Çar Çayı Islahı, Korkut ilçesinde Şeyh Ali Deresi ıslahı, Karakale ve Suluk derelerinin ıslahı için temel atacağız. Ayrıca Yaygın beldesi içme suyu deposu yapım işi, Yoncalıöz taşkın koruma tesisi, Arak çayı, Kızılağaç beldesi ve Korkut Yedipınar köyü dereleri istifli taş tahkimatı yatırımlarının da açılışını yapacağız. Ayrıca Muş geçici hayvan barınağının açılışını yapacağız dedi.

MUŞ’A ELİ BOŞ GELMEDİM

Muş’a gelirken 11 yatırımın müjdesi ile geldiğini kaydeden Eroğlu, Buraya gelirken eli boş gelmedim. 11 müjde ile geldim. Daha önce ki Muş gezimde 12 tane müjde vermiştim. Böylece Muş’a 23 tane müjde ile 174 milyon TL yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Bugün getirdiğimiz 11 müjdeden 4’ü DSİ’ye ait. 6 tanesi Orman teşkilatına ait. 1 tane meteoroloji tesisinden oluşmaktadır. DSİ’nin yapacağı projelerde dere ıslahı ve 25 bin dekar arazinin sulanacağı bir proje hazırladı. Muş-Hınıs-Ulusu sulama projesinin 3. kısmı hayata geçiriliyor, Çar çayı ıslahı, Korkut içerisindeki iki adet dere ıslahı yapılacak. Bu projelerden üç tanenin temelini bugün atacağız diye konuştu.

MUŞ’U YEŞİLLENDİRİP ÇİÇEK GİBİ YAPACAĞIZ

Orman Genel Müdürlüğü olarak Muş’u yeşillendirip çiçek gibi yapmak istediklerini kaydeden Bakan Eroğlu yapılacak çalışmalarla ilgi olarak şunları söyledi; Bin dekar alanda ağaçlandırma, 7 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi, 2 bin dekar alanda mera ıslahı yapacağız. Bu bölgede hayvancılık çok önemli olduğu için mera ıslah çalışması önem arz ediyor. 11 bin 890 dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak. Murat Nehri Rehabilitasyon çalışması kapsamında bu yıl bin 500 dekar alanda ağaçlandırma 3 bin dekar alanda bozuk orman rehabilitasyonu ve 13 bin dekar alanda erozyon kontrolü, 4 bin 500 dekar alanda mera ıslahı, 350 dekar alanda yem bitkisi üretimi, 140 dekar alanda meyve bahçesi kurulumu, 240 dekar alanda sebze üretimi, 9 adet sera kurulumu, 2 adet sulama havuzu, 64 dekar damlama sulama tesisi, 90 adet güneş enerjisi su ısıtma ünitesi, 250 adet enerji tasarruflu soba, 130 adet ev izolasyonu, 40 adet hayvan barınağı ıslahı, 4 adet açık taş ekmek kurulumu gerçekleştirilecek.

GELİR GETİREN HİBE BAHÇELER KURUP VATANDAŞA DAĞITACAĞIZ

Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; Orman Genel Müdürlüğü kalkınmada büyük destekler sağlayacak. Ceviz gibi gelir getiren alanlar oluşturulacak. Orman alanlarında vatandaşlara ceviz ve diğer gelir getiren türleri kura çekerek vatandaşlarımıza dağıtarak vatandaşlara 49 yıllığına vatandaşa vereceğiz. İlk olarak bu yıl 2 bin dekar alanda ve 68 bin adet badem, alıç, dut ve ceviz gibi gelir getirici fidanları dikip bunları kura çekerek vatandaşa teslim edeceğiz. Bunu yaparken de bu arazilerin tüm bakımı ve masraflı bize ait olmak koşulu ile.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri