Muşlu karpuz üreticileri, Adana karpuzunun bu yıl kabak tadı vermesi nedeniyle Muş karpuzunun rağbet göreceğini söylediler. Çukurova’da bazı çiftçilerin, birim alandan iki katı ürün almak amacıyla kabak aşılı karpuzları piyasaya sürmesinden dolayı kabak tadı veren Adana karpuzunun rağbet görmemesi Muşlu karpuz üreticisini umutlandırdı. Her yıl Muş karpuzunda istenilen satışı gerçekleştiremediklerini belirten karpuz üreticileri, bu yıl karpuz üreticisinin umutlu olduklarını söylediler. Geçmiş yıllarda yaptıkları masrafları güçbela çıkardıklarını ifade eden üreticiler; “Geçen yıllarda masraflarımızı güçbela çıkarıyorduk. Bu yıl Anada karpuzunun rağbet görmemesi bizleri umutlandırdı. Muş karpuzu birkaç hafta sonra piyasaya çıkacak ve ciddi bir satış yapmayı hedefliyoruz. Muş karpuzu bu yıl büyük bir rağbet görecek. Özellikle batı illerinden çok sipariş var. Bu yıl Adana karpuzuna kabak aşısı yapılması ve karpuzun kabak tadı vermesi Muş karpuzuna olan rağbeti arttıracak. Birçok köyde karpuz ekicileri karpuzları tarlalardan dahi toplamadan hayvanlarına vermişlerdi. Bu yıldan çok umutluyuz” dediler.
Muş Belediyesi Toptan ve Perakende Sebze Hali’nde komisyonculuk yapan Metin Ergün ise; “Adana’da bazı çiftçiler, birim alandan iki katı ürün almak amacıyla kabak aşılı karpuzları piyasaya sürdü. Daha fazla para kazanmak için yapılan bu hareket Adanalı çiftçilere büyük darbe vurdu. Çünkü kabak aşılı karpuzlar kabak tadı veriyor. Bu yüzden satışlarda ciddi bir düşüş yaşanıyor. Şu anda Türkiye’nin hiçbir tarafında Adana karpuzu alınmıyor. Birkaç hafta sonra piyasaya çıkacak olan Muş karpuzunun bu yıl büyük rağbet göreceğini tahmin ediyoruz. Yıllık 3 bin ton civarında Muş karpuzu yetişiyor, bu yıl verimde artış yaşanacak ama şimdiden siparişler gelmeye başlamış durumda” şeklinde konuştu.
Topkan Haber Ajansı
Yorum Yapılmamış