Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Muş’tan öğretmenler Etwinning Bölgesel Çalıştayı’na katıldılar

Muş’tan öğretmenler Etwinning Bölgesel Çalıştayı’na katıldılar

Muş Haber Fotoğrafı

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Muş, Van, Ağrı, Hakkkari ve Bitlis illerinden projeler konusunda deneyim sahibi öğretmenlerin katıldığı etwinning Bölgesel Çalıştayı 23-24 Mayıs tarihlerinde Van Hilton Otelde gerçekleştirildi. 85 öğretmenin katıldığı çalıştayda, öğretmenlerin etwinning portalını daha iyi tanımaları, projeler hazırlamaları ve Erasmus projeleri için uygun ortaklar bulmaları yönünde bilgiler aktarıldı. Projeye Muş ilinden Ercan Çiçek, Serkan Demir, Cemil Koçlardan, Serdar Aksak, Erçin Büte, Tunay Taş ve Burhan Abdan katıldı.

Muş’tan çalıştaya katılan Serkan Demir Projeyle ilgili kısa bir bilgi vererek; Avrupa da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupada öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetinin bir üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yürütülmektedir. 81 ilden görevlendirilmiş olan eTwinning İl Koordinatörleri, UDS ye bağlı olarak görev yapmakta, illerindeki öğretmenlerin eTwinning faaliyetlerine katılmalarını ve kaliteli projeler gerçekleştirmelerini teşvik edici etkinlikler düzenlenmektedir.

eTwinning Türkiye Faaliyeti 2016 yılı etkinlikleri kapsamında, eTwinning İl Koordinatörleri, görev yaptıkları ilden ve yakın çevre illerden öğretmenlerin katılımı ve Ulusal Destek Servisinin koordinasyonu ile 05-06 Mayıs 2016 tarihlerinde Manisa da, 10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde Sakarya da, 13-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Edirne de, 16-17 Mayıs tarihlerinde Kırıkkale de, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde Van da, 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde Erzincan da bölgesel çalıştaylar yapılması planlamışlardır dedi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri