Skip to main content

Muş`un fedakar öğretmenleri

Muş Haber Fotoğrafı

Okulda hizmetli sayısının yeterli olmaması nedeniyle öğretmenler, sınıfları  yıkadı, okulu boyadı, onarım yaptı. Okullar bu hafta başı açılıyor. Okulların açılmasından on beş gün önce seminer için görev yerlerine giden öğretmenler öğrencilerini beklemeye başladı.

Uyum seminerleri ve planlamalarını tamamlayan öğretmenler yeni döneme hazır. Muş’ta ki öğretmenler ise yeni dönemin hazırlıklarını çalışarak tamamladı. Muş’un Taşoluk Köyü Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda görevli öğretmenler öğrencileri için sınıfları yıkadı, okulu boyadı. Bununla da yetinmeyen öğretmenler, okulun onarılması gereken bölümlerinde çalıştı. Kimi kaynak yaptı, kimi çimleri biçti. Adana, Manisa, İzmir, Rize, Malatya, Edirne, Diyarbakır’dan öğretmenlik için Muş’a gelen bu fedakar öğretmenler 3 binada boya badana yaptı. Sınıflar ise öğretmenler tarafından tektek yıkandı. Hizmetli kadrosu eksik bulunan okulda öğretmenler, okulun çevresini de güzelleştirdi. Okulun Rehber Öğretmeni Ayşe Karatekin : “Manisalıyım. İki yıldır bu okulda severek görev yapıyorum. Burada bizim imkanlarımız çok güzel. Öğrencilerimiz çalışkan, velilerimiz anlayışlı. Ben doğuya gelmekte kararsız olan öğretmenlerimi bu konuda hiç düşünmelerine gerek olmadığını söylemek istiyorum. Gelsinler ve bu güzel yerlerde görev yapsınlar dedi.

Elinde çim biçme makası ile çevre düzenlemesine destek veren Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Nur Sucu ise : “öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte okulumuzun tüm alanında çalıştık. Öğrencilerimiz için okulumuzu hazırladık. Doğu’ya ataması yapılan öğretmenlerimize gönül rahatlığı ile buraları tavsiye edebilirim” dedi. Okulun İngilizce Öğretmeni Gökhan Soylu ise : “uyum seminerinin ardından okulda el birliği ile bir çalışma başlattık. Sınıflarımızı ve bahçeyi pırıl pırıl yaptık. Öğrencilerimizin gelmesini bekliyoruz” dedi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri