Skip to main content

Müslümanların masumiyeti filmine tepki

Muş Haber Fotoğrafı

Dernek, yarın yapılacak olan basın açıklamasına tüm Muş halkını davet etti.
 
Muş İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada: “Yarın saat 13.00’te yapılacak basın açıklamasına tüm halkı davet eden Muş İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, ABD’nin İslam’a hakaretlerin özgür ülkesi olduğunu ifade ederek “Müslümanların Masumiyeti” filmine karşı tepkimizi dile getirmek için yarın meydanlardayız.” dediler.
FİLMİN YAPIMCILARI DAHA ÖNCEDEN SABIKALI
Filmin yapım ekibine dikkatleri çeken dernek yöneticileri, “Müslümanların Masumiyeti” adlı İslam’a hakaret eden filmin yapımcılarından biri Kur’an yakmaya yeltenen Hıristiyan papaz Terry Jones. Filmin diğer yapımcı finansörü Yahudi Sam Bacile ve bir diğer destekçisi Mısırlı Kıpti Morris Sadek”diyerek açıklamayı şöyle sürdürdüler:
“İslam’ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret ediliyor. Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları ise, İslam`a ve Peygamber’ine yapılan saygısızlığı azaltmadığını göstermiştir. Aksine artmaktadır. Son olarak İstanbul`da yapılan `Diyalog Çalıştayı” bunun en önemli kanıtı olmuştur. Çalıştay`a çok sayıda diyalogcu, Hıristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hz. Peygamber`e hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu.
Hıristiyan ve Yahudi dünyası her gün bir yeni skandallara imza atmaktadır. Camilerde içkili balolar veriliyor, Peygamber SAV`e hakaret içeren çirkin karikatürler çiziliyor, başörtülü kadınların fotoğrafları potansiyel suçlu gibi duvarlara asılıyor, Ezan’a izin verilmiyor, Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor, sünnet yasaklanıyor ve Arakanda olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor.”
BU FİLMİ YAPANLARDAN HESAP SORULMALIDIR
İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkelerinin fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade eden dernek üyeleri, “Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır. Müslümanlar, bu iğrenç duruma ferasetlerini bırakmadan tepkilerini koymalıdır. Yoksa Siyonizm ve uşakları elbette biz Müslümanların en hassas damarının Peygamberimiz SAV olduğunu çok iyi bilmektedir. Onların bizim en hassas damarımıza saldırması oynadıkları oyunun son perdesine geldiklerini göstermektedir.
Tüm insanlığın efendisi olan Hz. Muhammed (S.A.V)`e yapılan bu çirkin saldırıyı tekraren kınarken son olarak şunları ifade ediyoruz:
“İslam’ın baharı ancak Muhammedi bir duruş sergileyenlerin eliyle gelecektir. İslam Birliği muhakkak ve muhakkak kurulacak, bu köle düzeni zail olacak ve Muhammedi koku tüm dünyayı saracaktır.”
Müslümanların tepkilerini daha yüksek sesle haykırmaları amacıyla 19 Eylül’de Belediye Meydanında düzenlenecek olan mitinge tüm vatandaşlar davet edildi” denildi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri