Skip to main content

En iyi proje ödülünü aldılar

Muş Haber Fotoğrafı

Bedensel Engelliler Derneği’nin projesi, en iyi proje seçildi.
 
Muş Valiliği SODES Proje Koordinasyon Merkezi, Muş Bedensel Engelliler Derneği’nin “Eğitimsiz Engelli Kalmasın” projesiyle, en iyi proje ödülünü aldı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesince 2011 yılında uygulamaya konulan “Eğitimsiz Engelli Kalmasın” adlı proje Kalkınma Bakanlığı nca en iyi proje olarak ödül aldı. Kalkınma Bakanlığı nca Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve sosyal bütünleşmenin sağlanmasına yönelik olarak uygulamaya konulan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde 13-15 Eylül 2012 tarihlerinde Malatya ilinde düzenlenen II. SODES İyi Örnekler Fuarı na İlimiz SODES Proje Koordinasyon Ofisi de katıldı.  Sosyal Destek Programı nın uygulandığı Doğu ve Güneydoğu illeri ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Bayburt ile Gümüşhane illerinin de katıldığı toplam 30   ilin stant açtığı fuarın ilk gününde Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz ve 13 ilin valisi ile Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ve diğer illerin temsilcileri katıldı. Programın ilk gününde SODES kapsamında uygulanan iyi proje örneklerinin ödüllendirilmesi etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik çerçevesinde ilimizde Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesince uygulanan “Eğitimsiz Engelli Kalmasın” adlı proje en iyi proje unvanı ile Kalkınma Bakanı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz tarafından ödüle layık görüldü. Ödülü İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve SODES Proje Koordinasyon Ofisi İl Koordinatörü Bülent Solmaz Sayın Bakanımızdan bizzat aldı.
Proje ile 75 Bedensel Engelli Birey Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)’ na yönelik eğitim almış ve engelli vatandaşlarımızın  istihdam edilmeleri ve  engelli vatandaşlarımızın her bakımdan diğer vatandaşlarımızla aynı eğitim düzeyine sahip, değerli, eşit ve katkı veren bireyler olarak yetiştirilmeleri amaçlanmış idi. Ayrıca toplumun önyargılı tutumlarından dolayı evlerine mahkum olmuş Bedensel Engelli vatandaşlarımız bir araya gelerek sosyalleşme sürecine girecek ve ortak sorunlarının çözümü için çareler üreteceklerdir.
II. SODES FUARINDA MUŞ STANDI NA YOĞUN İLGİ:
Malatya ilinde 12-15 Eylül 2012 tarihlerinde kurulan II. SODES İyi Örnekler Fuarında İlimizin açmış olduğu standa yoğun ilgi var. İl Valimiz Sayın Ali Çınar ın bizzat katıldığı, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, SODES Proje Koordinasyon Ofisi İl Koordinatörü Bülent Solmaz ve proje ekibinin katıldığı stant yoğun ilgi gördü.
MUŞ VALİSİ ALİ ÇINAR A ÖVGÜLER
Stand açılışlarından önce “SODES in Bölgeye Sosyal ve Ekonomik Faydaları” konulu panelde panel Möderatörü  Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu “SODES in kurgulanmasından, içeriğinin hazırlanmasından, şeklinin belirlenmesine ve hatta ilk yıl uygulamasına bizzat en baştan sonuna kadar mesai sarf eden, programda yoğun emeği olan Gaziantep ili Şahinbey İlçesi eski kaymakamı ve şimdi Muş Valisi olarak görev yapan Ali Çınar a Sayın Bakanımızın huzurunda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılışını Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz ın yapmış olduğu Fuarın ilk gününde Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu ve Müsteşar Yardımcısı İlyas Çelikoğlu ile Müsteşar Yardımcısı Cüneyd Düzyol Muş standını gezdiler. İl Valimiz Sayın  Ali Çınar standımızı ziyaret eden devlet büyüklerimize Muş ilinde uygulanan projeler ve Muş kültürü hakkında bilgi verdi. Sayın Valimiz Ali Çınar, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Çelikoğlu na standımızı ziyaret anısına plaket takdim etti. Daha sonra başta Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve diğer il valileri ve Malatya MÜSİAD, Malatya Mali Müşavirler Odası başta olmak üzere birçok kişi ve kurum yetkilileri standımızda inceleme yaparak bütün projeler hakkında bilgi aldılar. Özellikle “Muş Sevgi Kapısı” projesi hakkında detaylı bilgi alan Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ve çevre il valileri projenin çıktılarını incelediler. II. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuar ında söyleşi yapan Şair Serdar Tuncer söyleşi sonrasında standımızı gezdi. SODES İl Koordinatörü Bülent Solmaz tarafından bilgilendirilen Tuncer Muş ilini çok merak ettiğini ve en yakın tarihte ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını ifade etti.

 Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri