Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte piknik alanlarına akın eden vatandaşların çöplerini toplamaması ortaya hoş olmayan manzaralar çıkmasına sebep oluyor. Muş’taki piknik alanları duyarsız vatandaşlar sebebiyle adeta çöp alanına döndü. Yaz mevsimi ile birlikte piknik alanlarına akın eden ve piknik yaptıktan sonra artıklarını toplamayan vatandaşlar, çevre kirliliğine sebep oluyorlar. Piknik yaptıkları bölgeden ayrılırken, çöpleri toplamayarak piknik alanından ayrılan vatandaşlar, geride adeta bir çöp yığını bırakıyorlar. Muş’un başlıca piknik alanlarından birisi olan Arıncık sulama Regülatörü Piknik Alanı’nda piknikçilerin bıraktıkları çöpler, görenleri şaşırtırken, ortaya çıkan manzara piknik alanına gölge düşürüyor.
Devlet Su İşleri 172. Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Arıncık Sulama Regülatörü’nde sürekli olarak piknikçilerin ağırlandığını söyleyen kurum yetkilileri, vatandaşların çöplerini toplamamaları sebebiyle sıkıntılı olduklarını söylediler. Özellikle hafta sonunda çok sayıda vatandaşı ağırlayan piknik alanında bırakılan çöplerin hoş olmayan manzaralar oluşturduğunu söyleyen yetkililer, “Piknik alanlarımızı temiz tutmak bir vatandaşlık görevidir. Bazı vatandaşlar piknik yaptıktan sonra artıklarını toplayıp çöplere bırakıyorlar ama bazı vatandaşlarda artıkları çevreye dağıtıp gidiyor. Bu da piknik alanında hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz piknik yaptıktan sonra çöplerini toplayıp ateşlerinin üzerine su dökerek alandan ayrılmalarıdır” dedi.
Arıncık Sulama Regülatörü Piknik Alanı’nda piknik yapan bazı duyarlı vatandaşlar da, herkesin çöplerini toplaması gerektiğini belirterek, “Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey olmaz zaten” şeklinde konuştular.
Topkan Haber Ajansı
Yorum Yapılmamış