Varto Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Genç Kızlara ve Kadınlara Hayatlarını Kolaylaştırıcı Meslek Edindirme (GENKEP) Projesini 17.05.2008 -31.05.2008 tarihleri arasında Avusturya’nın Fohnsdorf kentindeki BMS (Bildungs -Und Management-Service) okullarında katılımcı değişim sürecini tamamlayarak gerçekleştirmişti.
Merkezlerinde uygulama aşamalarının bir kısmını 2007/2008 Eğitim Öğretim yılında faaliyetlerini sürdüren kurslarında gerçekleştirildiği öğrenilirken Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Giyasettin Aydemir ise, “2007 teklif çağrısı döneminde yapmış olduğumuz proje teklifinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca mali destek alacağımızı varsayarak planlamamızı yapmıştık. Bu anlamda projemizin kabul görmesi yapmış olduğumuz planlamayı daha da uygulanır hale getirmiştir” şeklinde konuştu.
Aydemir, Bu kurslarda Avusturya ‘da alınan eğitim sürecini yaygınlaştırma etkinlikleri gerek Usta öğreticiler ve gerekse kursiyerler ile alınan mesleki deneyimleri ortaya koyduklarını dile getirerek, “ Proje ile almış olduğumuz mesleki deneyimlerimizi aktararak yeni anlayışlar geliştirme, genç kızlarımıza ve kadınlarımıza hayatlarını kolaylaştıracak yeni istihdam ve yaşam alanları yaratma çabalarımız devam edecektir. Mesleki, sosyal ve kültürel kurslarımızın tümünde genç kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı kursların olduğunu sizlerin aracılığıyla tekrar tüm genç kadın ve kızlarımıza, yetişkin, kendini geliştirme çabasında olan herkese duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu. Varto Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Proje Koordinatörü M.Şirin Tepe ise “ 30.03.2007 tarihinde Hareketlilik Projeleri teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunmuş olduğumuz Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi 22.02.2008 tarihinde mali destek almaya hak kazanarak 17.05.2008/31.05.2008 tarihleri arasında Avusturya’nın Fohnsdorf kentinde SZF-BMS(Bilduns –und Management Service) okullarında değişim süreci gerçekleşmiş oldu. Bu sürece kadar tüm katılımcıların kurumumuz bünyesinde eğitimleri sağlanmıştır. Bu anlamda katılımcıların 128 saatlik pratik İngilizce, AT Kültürü ve mesleki eğitim alanlarında kurs faaliyetleriyle eğitimleri sağlanarak değişim sürecine hazırlanmaları sağlandı. Projemiz uygulama ve yaygınlaştırma açısından 31.12.2008 tarihinde fiilen sona erecek ve ardından bir aylık süre içerisinde nihai raporumuzu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunarak finali gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
EĞİTİMCİLERE ÇAĞRI
Bu anlamda LLP-LDV-VETPRO–07-TR–1216 nolu projemizin yerleştirme aşamasında edinilen eğitim; proje amaçlarını sektörel, ulusal, bölgesel veya benzeri açılardan Hayat boyu Öğrenme Programının amaçlarıyla örtüşecek niteliklere sahip ve dönütü olan çalışmalara dönüşmesi sağlandı. Sonuç olarak proje kapsamında: Genç kızlarımızın ve Kadınlarımızın değişik kurslardan geçmelerini sağlayarak kalifiye eleman olmalarını sağlama, dolayısıyla istihdama katılmalarını inşa etme, Mesleki eğitim ve öğretimin cazibesini arttırmak, Hayat boyu öğrenmenin ve öğretmenin kavranılmasını, insanlarımızı yaşamın kıyısından yaşamın odağına yerleştirebilecek meslek sahibi olmalarını sağlama amaçlarımızı gerçekleştirmiş olduk ve kısacası yaşamın kendisinin iyi bir proje fikri olduğunu, bunun bilinçli bir toplumla uygulanabilir olduğunu yapılan tüm etkinliklerle teyit edildi. İlçede görev yapan tüm eğitimcilerin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının 2008/2010 yılları arasında yapılacak tüm etkinliklere proje sunarak katılmaları gerektiği dile getirildi
Muş Ovası Gazetesi