Yükselme grubu maçları il temsilcimiz Şeker Spor yapılacak olan grup maçlarına katılmak için Van’a gitti. Yükselme grubu maçları il temsilcimiz Şeker spor yapılacak olan grup maçlarına katılmak için Van’a giderken geçen yıl yükselme grubu maçlarındaki yakalanan destek havası bu yıl mumla aranır oldu. Bir önceki yıl il temsilcisi Özmuşspor’a yönelik sağlanan destek çalışmaları gelinen noktada Özmuş sporun başarısızlığı ve il kamuoyunda yaşanan hayal kırıklığı Şeker Spor takımın başına patladı.
Vali Bektaş’ta olduğu gibi tüm il kamuoyunda da direncini yitiren spora destek çalışmaları kurum takımı olmasına rağmen şeker sporlu futbolcuları Muş adına olan sevgiden geri koyamadı. Kimi futbolcu alacağı ödenmediği için Van’da yapılacak olan yükselme grubu müsabakalarına gitmeme kararı alırken kimi futbolcuda yaşanan bu tatsızlıklara, rağmen yalnız Muş için diyerek müsabakalarda alın teri dökmeye gitti.
Bir çok spor sever tarafından da Muş’ta 3 ayrı şampiyonlukla yükselme grubu maçlarında takım başında yaşadığı çaresizliklere rağmen alnının akıyla takımın başında durabilme gücünü gösteren takım hocasının unutulmamasını ve en fedakar ismin takım hocası Hakan Okut olduğu ifade edildi.
Geride bıraktığımız yılın amatör lig şampiyonu ve sezon başı itibari ile özellikle şeker fabrikası yetkilileri tarafından oluşturulan yönetimin yanı sıra şeker fabrikası önceki dönem müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş tarafından ismi tüm alanlarda ön plana çıkarılan Şeker spor takımı bu yıl talihsizlerin takımı olarak suskunları oynadı.
Van’da oynanacak olan yükselme grubu maçlarında il temsilcimiz olarak giden şeker spor takımının destek alamayışını ve bu şekilde gidişini kabullenemeyen çok sayıda sporsever ise bu duruma yazıklar olsun demekten kendini alı koyamadı. Sporseverler geçen yıl beklenen başarıyı getiremeyen bir takım yüzünden bu yıl il temsilcisine destek verilmeyişi tepkiyle karşılıyoruz dedi ve bu destek trafiğinde tüm yetki sınırlarına ve iş adamlarına Muş gençliğinin bu vebaline ne şekilde katlanacaklarını merak ediyoruz. İl temsilicimiz yükselme grubu maçları için yola çıkıyor ve istenmeyen bir görüntü içerisine itilerek takım kopma noktasında müsabakalara gidiyor. Sözünde durmayan yönetimlerden, devletin destek sağlamakta öncelik tanıdığı bu şekildeki girişimlerden gereken ilgi ve desteği sağlamakta geri kalanlara yaşanan üzüntüyü paylaşmaya davet ediyoruz şeklinde bir gönderme bulundular.
Muş Ovası Gazetesi


