Skip to main content

Günde 4 bin 200 hasta tedavi oluyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Devlet Hastanesinin faal olan 40 polikliniği ile 2 acil servis ünitesinde günde 4 bin 200 hastanın tedavi olduğu belirtilirken, 111 doktorun görev yaptığı kaydedildi.

330 yataklı Muş Devlet Hastanesi ile 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yoğunluk bir türlü dinmedi. Günde ortalama 3 bin hastanın muayene edildiği hastanelerde görev yapan doktorlar kadar önemli görev üstlenen yardımcı sağlık personeller konusunda ihtiyaç olduğu belirtildi.

Hastanelerde hekim dışı 368 personelin görev aldığını belirten Muş Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Özgür Ömer Yıldız, hekim sayısının normal olduğunu ancak personele ihtiyaç olduğunu söyledi.

Aktif olan 40 poliklinik ile birlikte her iki acilde günde ortalama 4 bin 200 hastanın tedavi olduğunu belirten Yıldız, 111 doktorun görev yaptığı hastanemizde polikliniklerde günde 3 bin hasta muayene ediliyor. Muş Devlet Hastanesindeki acil servis ünitesine günde ortalama 800 hasta geliyor. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki acil servis ünitesine de günde ortalama 400 hasta geliyor. Muş Devlet Hastanesi olarak poliklinik ve acil servislerimizde bir günde 4 bin hasta muayene oluyor dedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hastaneye akın eden hasta ve hasta yakınlarının polikliniklerde meydana getirdiği yoğunluk zaman zaman sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Koridorlardaki kalabalıklardan dolayı vatandaşların yanı sıra görevlilerin de rahat hareket edemedikleri gözlenirken, bazı vatandaşların koridor yerine hastane bahçesinde ve çevresinde beklemeyi tercih ettiği gözlendi.

Devlet Hastanesine yaşanan yoğunluğun gerekçeleri arasında ise il genelinden tedavi olmaya gelen hastaların yanı sıra ilçelerden ve bağlı köylerden gelen hastalardan kaynaklandığı bildirildi.

Hastanede yaşanan yoğunluğa rağmen hizmette kusur etmeyen ve vatandaşların tedavi olmaları için tüm olanaklarını seferber eden Devlet Hastanesi yetkilileri sağlık hizmetinden vatandaşların en iyi şartlarda istifade etmesi için çalışmalarını sürdürdüğü belirlendi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri