Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi Muş’ta da olumlu yankı buldu

Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi Muş’ta da olumlu yankı buldu

Muş Haber Fotoğrafı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın hafta sonu gerçekleştirdiği Diyarbakır programı tüm yurtta ve Dünya da olduğu gini Muşta da dikkatle takip edildi. Başbakan Erdoğanın açıklamaları ve gezisi Muştaki STK ve kanaat önderleri tarafından olumlu yankı buldu.

Muşlu kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın, İnsan Hakları Muş Şube Başkanı Şahin Atılgan ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muş Şube Başkanı Orhan Demirtürkoğulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Diyarbakır gezisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundular.

Böyle bir başbakan görmedim

Şeyh Mustafa Baskın, Cumhuriyet tarihinde böyle bir Başbakan görmediğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Diyarbakır gezisinden memnun oldum. Onun yaptıkları, onun hayatı ve konuştukları çok güzeldir, insanın hayatıdır, insanın kurtuluşudur. Cumhuriyet tarihinde o kadar başbakan gelmiştir ama onun kadar milletine sahip çıkan, milletini seven, milletini isteyen, yardımcı olan ve birbirini sevdiren bir başkan göremiyorum. Allah ondan razı olsun, Allah ona ömrü salih versin. Bütün müminler kardeştir. Arap, Kürt, Türk, Laz olsun, ne olursa olsun hepsi kardeştir. Hepsi insandır, hepsi mümindir. Dinleri bir Kuran-ı Kerimleri bir, imanı birdir dedi.

Kuran-ı Kerimden Arapça ayetler okuyarak Türkçesini açıklayarak konuşmasını sürdüren Baskın, Bütün hepiniz Allahın ipine sarılınız. O ip sizi kurtaracaktır. O ip sizi Allaha götürecektir. Sizin hayatınız o ipin ucundadır. O ipe ne kadar sarılırsanız o kadar çok kurtuluşu yakalayacaksınız. O ip Allahın kitabıdır, Allahın kelamıdır. Kuran-ı Kerim ne derse onun dediğini yapın. Birbirinizden ayrılmayın, bir olun. Bir olduğunuz müddetçe var olacaksınız. Herkes kendi başına ayrı olursa zayıflık olur mutlaka. Kuvvetiniz gider, kuvvet kalmaz sizde. İnsanlar kardeş olunuz ve kardeşliği güzelce yapın. Hakiki kardeşlikte kalpler bir olur, konuşmaları ve yolları bir olur. O zaman Cenabı Allah sizleri kurtaracak ve muhafaza edecektir. Bütün insanların hayatı barışın içindedir. Barış olursa her şey iyi olur ve kurtuluş olur. Barış olmayınca birbirine kin gütmek büyük bir felakettir, tehlikedir. Bunun için bir olunuz ve beraber olunuz dedi.

Demokratikleşme adımları ile ekonomide büyüyecek

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Sayın Başbakanımızın Diyarbakır gezisini hepimiz destekliyoruz. Bu bölge de barış süreci devam ettiği müddetçe ekonomik olarak çok daha iyi yerlere varacağımızı söyleyebiliriz. Barış sürecinin hepimiz için çok güzel şey olduğuna inanıyorum. Demokratikleşmenin önü açıldığı sürece de bu bölgedeki ekonominin daha fazla ilerleyeceğini düşünüyorum dedi.

İyi niyet adımları önemli ve değerli ama somut adımlar şart

İnsan Hakları Muş Şube Başkanı Şahin Atılgan ise, Bu süreçte Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzaninin Türkiye ziyareti, Diyarbakır ziyareti bizlerinden yakından takip ettiği bir ziyaret olmuştur. Böylesi önemli bir süreçten geçerken bu tür ziyaretler daha da önem kazanmaktadır. Ancak bu noktada Kürt sorununun Demokratik çözümüne hizmet edecek en ufak bir adım bile çok değerli ve önemlidir. Bu süreçten sonra bu tür iyi niyet adımlarının yeterli olmadığını da görmek gerekiyor. Bu süreçten sonra daha somut, Kürt sorununun çözümüne katkı sunacak düzenlemeler derhal ve ivedi bir şekilde yapılmalıdır. Hasta tutuklu ve hükümlülerin durumu mevcut. Buradan başlanarak daha somut adımlar atılabilir.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri