Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Eskişehirli gönüllü doktorlar 3bin kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

Eskişehirli gönüllü doktorlar 3bin kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

Muş Haber Fotoğrafı

Kurban Bayramı’nda Eskişehir’den Muş’a giden gönüllü insanların bölgede yaptığı maddi yardımların ardından başlayan karşılıklı diyalog şimdi de sağlık alanında kendini göstermeye başladı. Yapılan tespitler üzerine geçtiğimiz hafta içerisinde bölgeye giden 20 gönüllü hekim, Muşluları sağlık taramasından geçirerek Eskişehir’e döndü.

Gönüllü ekip, 3 gün süren çalışmalarda, devlet yetkililerinin hazırladığı plan çerçevesinde, Malazgirt, Varto, Hasköy ve Muş kent merkezinde 3 bin vatandaşı sağlık taramasından geçirdi. Gönüllü hekimler, çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye ettiler.

Sağlık taraması yanında, rahatsızlığı bulunan vatandaşlara ihtiyacı olan tıbbi cihazlar verilmesine, bazılarının da Eskişehir’de ameliyat edilmelerine karar verildi. Belirlenen 20 vatandaş, önümüzdeki günlerde Eskişehir’de ücretsiz olarak ameliyat edilecek. Sağlık taraması sırasında doktorlar ile vatandaşlar arasında hoşgörü ve diyalog ortamı oluştu. Muş’a gelen ve hastaları ücret almadan tedavi eden gönüllü doktorlar, burada kısa bir süre kalmalarına rağmen, halkın çok kullandığı bazı Kürtçe kelimeleri öğrendi.

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan üroloji, genel cerrah, kulak burun boğaz, göz, çocuk hastalıkları, fizik tedavi, diş, kalp damar cerrahisi ve aile hekimliği branşlarından 20 gönüllü doktor, yaptıkları çalışmadan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Mayıs ayı içerisinde daha kapsamlı yeni bir sağlık seferberliği gerçekleştireceklerini ifade eden ESMED yetkilileri de, ” Bu konuda sağlık memuru, hemşire, ebe, doğum uzmanı, dahiliye, cildiye, psikilog, göz alanlarında personele ihtiyacımız var. Bu konuda bizlere destek vermek isteyenlerin derneğimize başvurmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık taramasına gelen hastalardan Makbule Erdoğan, daha önce birçok defa hastaneye geldiğini, protez diş taktığını fakat bir türlü iyileşmediğini belirterek, “Bugün muayene olduğum doktorlar çenemde kırık olduğunu, ağzımın bu yüzden ağrıdığını belirttiler” dedi.

Doktorların, memleketlerini, çocuklarını bırakıp Muş’a gelerek kendilerini ücretsiz tedavi etmelerinin kendilerini duygulandırdığını aktaran Erdoğan, ayrıca doktorların insanlara çok samimi ve güler yüzlü davrandıklarını dile getirdi.

Sağlık taraması için gelen gönüllü sağlık ekibinin arasında yer alan Prof. Dr. Sedat Erkuş, yedek subayken Malazgirt’i istediğini Allah’ın 35 yıl sonra buraya gelmesini nasip ettiğini kaydetti.

Erkuş, “Buraya gelmemize vesile olan Eskişehir Sağlık Mensupları Derneği (ESMED) yöneticilerine ve yine buraya gelmemizde destek olan diğer gönüllü arkadaşlarıma teşekkür ederim. Muş’ta çok sıcak karşılandık. Malazgirt’in beklediğimden çok çok daha iyi imkanlara sahip olduğunu gördüm. İnsanlarının içtenliği bizi etkiledi.” şeklinde konuştu.

Eskişehir’e gitmeden değerlendirme yapan doktorlar vatandaşla aralarında geçen diyalogları birbirleriyle paylaştılar.

Vatandaşla muhabbetleri sırasında duygulandığını ifade eden gönüllü doktorlardan Mustafa Yurtsever, bir kız çocuğunun kendisine “buradan gitmeyin” demesi üzerine, memlekette kendilerini çocuklarıyla birlikte birçok hastanın beklediğini söylemesi üzerine, kız çocuğunun “Beklesinler, biz çok bekledik onlarda biraz beklesinler” dediğini ve bu durumun kendisini çok etkilediğini anlattı.

Doktor Hayri Gültekin ise halka tedavi amacıyla geldiklerini ancak buradan aldıkları sevgi ve moral desteğinini kendilerine çok şey kazandırdığını vurguladı.

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri