Skip to main content

Malazgirt Kaymakamı 2008 yatırımlarını açıkladı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Malazgirt İlçe Kaymakamı Bilal Yavaş, 2008 yılında yapılan yatırımları düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Malazgirt’in sahipsiz olmadığını belirten Kaymakam Yavaş, 2009 yılı projelerinin de hazır olduğunu söyledi.

Malazgirt’in birçok açıdan geri kalmışlığın Malazgirt’e son yıllarda yapılan yatırım ve projelerle ortadan kalktığını belirten Kaymakam Bilal Yavaş, “Geçmişte iki lisesi bulunan ilçemiz bugün 6 lise ile hizmet vermekte olup, kız çocuklarımız köylerden tek tek toplanarak eğitim öğretime kazandırılmıştır” dedi.

Malazgirt Devlet Hastanesi’nin bir bölge hastanesi gibi hizmet verdiğinin altını çizen Yavaş, “Her dalda uzman doktorlarımız Malazgirt halkı için hizmet vermektedir. Hastanemizdeki imkanlar, hastalarımıza özel hastaneleri aratmamaktadır” dedi.

2008 yılı içerisinde yapılan hizmet ve projelerle Malazgirt’te rekor kırıldığını kaydeden Yavaş, “Halkımızın her anlamda yanında olmak için tüm kurumlarımızla birlikte canla başla mücadele ettik ve bunu başardık. Bugüne kadar birçok hizmetten yoksun kalmış köylerimize, içme suyu, yol hizmetleri verdik. Okulları onardık ve ihtiyacı olan köylerimize köprüler kurduk. Kış aylarında kapanan köy yollarını açmak için Karayolları ekiplerimiz seferber oldu. Malazgirt halkının çocuklarının rahat ve ileri düzeyde eğitim alabilmesi için okullarımızı yaptık ve okullarımızın içerisini her anlamda doldurarak, özel okullar seviyesinde eğitim öğretim vermeye başladık. Bunun ilk meyvesini de Alparslan Kız YİBO’nun Muş birincisi olması ile toplamaya başladık. İnanıyorum ki, zeki ve çalışkan çocuklarımızın çalışmaları ve öğretmenlerimizin de desteği ile Malazgirt’imizdeki okuma yazma oranı bir kenara ülke çapında da büyük başarılara imza atacaktır” dedi.

Yavaş, Köy-Des kapsamında köy yollarının yapıldığını ve içme suyu bulunan tüm köylerde içme suyu şebekesi bulunduğu anlatarak, “2008 yılı Malazgirt için yatırım yılı oldu. Özellikle köylere götürülen hizmetler vatandaşlarımızın sorunlarına merhem oldu. 130 kilometrelik yol stabilize çalışması ile bir rekora imza attık. 40 kilometre asfalt, 5 köprü yapımı tamamlandı. Yüzlerce metrekare büz alımı, 84 cami, imamevi ve taziye evi onarımı gerçekleştirildi. Halkımızın ortak kullanım alanlarındaki tadilatlar bu yöndeki sorunları da ortadan kaldırmış oldu” dedi.

Yavaş, Yeniköy ve Bilala Köyü’ne iki okul yapıldığını hatırlatarak, “Köylerimizdeki okul ve lojman yapımı bu yıl da tüm hızıyla devam edecek. 2008-2009 eğitim öğretim yılında tüm okullarımızın eğitim öğretime açılması sağlandı ve imkanlar halkımızın kullanımına sunuldu” dedi.

Malazgirt’te gerçekleştirilen projelerin çalışmaları sırasında 2008 yılının Malazgirt’i şantiye havasına bürüdüğünü kaydeden Yavaş, “İlçemizin dört bir yanındaki yapım ve onarımlar adeta ilçemizin şantiye gibi görünmesine neden oldu. Alparslan Kız YİBO’daki pansiyon yapımı tamamlandı, spor salonumuz işlevsel hale geldi ve konferans salonu da tamamlanmak üzere. Bu kazanımlar ile ilçemizdeki sosyal aktivite alanları da ilçemiz için bir kazanç olmuştur. Ayrıca Anadolu Kız Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’nin okul ve pansiyon binaları yapılarak öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Okul bahçesi düzenlendi ve çocuklarımızın yazın tozdan kışın ise çamurdan kurtulmaları sağlandı. Hükümet konağımız yapılan tadilat ile baştan aşağı yenilendi. Malazgirt Devlet Hastanesi’nde yapılan tadilatla, hastanemiz özel hastane görünümüne kazandırıldı ve hastane lojmanımız sağlık personellerimizin kullanıma sunuldu. Hastanemizdeki uygulamalar her geçen gün bir yenisi eklenerek, hasta odalarına televizyon, buzdolabı, telefon ve refakatçi koltukları konularak, hasta ve hasta yakınlarının tüm ihtiyaçları düşünüldü” dedi.

Kaymakam Yavaş diyaliz hastaları için yeni bir uygulamaya başladıklarını ve bundan böyle diyaliz hastalarının nerede olurlarsa olsunlar, evlerinden alınarak hastanenin kapısına kadar getirileceklerini ve tedavilerinin ardından da evlerinin kapısına kadar götürülecekleri servis hizmeti başlattıklarını kaydetti.

Malazgirt’teki yardıma muhtaç vatandaşlar için vakıftan büyük kaynak aktardıklarını ve tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Yavaş, “Son 3 ay içerisinde halkımıza 500 bin Türk Lirası yardım dağıttık. Bu yardımları dağıtırken de üniversite öğrencilerimizi unutmadık ve onların eğitimine katkıda bulunmak için 90 bin Türk Lirası kaynak aktardık. Kış aylarına girerken halkımıza 3 bin ton kömür dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca vakfımız tarafından her gün 60 aileye, fert başına günlük 2 ekmek olmak üzere ekmek yardımımız ve muhtaç ailelere gıda yardımlarımız da aralıksız sürmektedir. Bunun dışında yeşil kart başvurularını en hızlı şekilde değerlendiren heyetimiz, vatandaşımızın mağdur olmaması için yeşil kart vizelerini de bir gün içerisinde sonuca ulaştırmaktadır” diyerek, Malazgirt halkı için gösterilen çabanın bu yıl da devam edeceğini bildirdi.

 Topkan Haber Ajansı

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri