Muş’ta yaşanan öğretmen açığını kapatmak için ek ders karşılığı ücretle görevlendirilen vekil öğretmenlerin görev yerleri kura ile belirlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müracaatları kabul edilen öğretmenlerin görev yerleri kura ile belirlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen kura çekiminde il merkezi ve bağlı köylerinde görev alacak 433 öğretmen kendi görev yerlerini belirledi. Ek ders karşılığı öğretmenlik yapmak için müracaatta bulunan 224 lisans ve 209 ön lisans mezunu vekil öğretmenin becayiş yapma haklarının bulunduğu açıklandı.

Müracaatlara göre eğitim fakültesi ve fen edebiyat fakültesinden mezun olanların kendi branşlarına göre, diğerlerinin ise sınıf öğretmeni olarak kuraya tabi tutulup görevlendirmelerinin yapılacağı bildirildi. Kura çekiminde konuşan Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, öğretmen açığının kapatılması için ek ders karşılığı öğretmen çalıştırmak zorunda olduklarını söyledi. Bayraktar, okulların açılması ile birlikte hemen müracaat eden adaylar arasında kura çekip görev yerlerini belirledikten sonra açığı kapatma yoluna gittiklerini söyledi. Bayraktar, “İyi bir düzenleme ile öğretmen açığını hissettirmeyecek ve öğrencilerimizin derslerinden geri kalmayacak şekilde çalışma yapıyoruz. Bu konuda tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. İlçelerimizde de ek ders karşılığı ücretle çalışacak öğretmenler, kuralarını çekip bu hafta sonuna kadar göreve başlayacaklar” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Muş merkezde 433, Malazgirt’te 163, Bulanık’ta 130, Varto’da 45, Korkut’ta 80 ve Hasköy’de 65 ek ders karşılığı öğretmenin çalıştırılacağı öğrenildi. Öte yandan il genelinde 4 bin 752 norm kadro bulunurken, 2 bin 914 öğretmenin görev yaptığı ve öğretmen açığının bin 838 olduğu belirtildi. NULL