Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi personelleri tarafından 2. eğitim öğretim döneminde İlkokul/ortaokullarında gıda eğitimi verilmeye devam ediliyor. Korkut ilçesinde yapılan seminerde Güvenilir Gıda, Sokakta Alışverişte Gıda Güvenliği ve Ekmek İsrafı ile ilgili eğitim verildi.
Korkut Kız YBOda Gıda Mühendisleri Serap Tarhan ve Fatma Nurdan Eriklinin verdiği eğitime Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen, Korkut İlçe tarım Müdürü Alparslan Kenger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Palabıyık, Okul Müdürü Sancak Gündoğdu, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Gündoğdu, gıda güvenilirliğini sağlamaya yönelik denetimin yanı sıra, tüketicileri bilgilendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, başarılı bir sonuç alabilmek için çiftçiler, çocuklar, kadınlar ve gençler için eğitim programları uyguladıklarını ifade etti.
Gündoğdu: Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla İl Müdürlüğümüzce eğitim faaliyeti programı planlanmıştır. Bu eğitim faaliyeti ile Gıda Güvenliğinin önemini öğrencilerimize aktararak daha çok okula ulaşıp güvenilir gıda temini ve gıda tüketimi konusunda daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amaçlanmaktadır dedi.
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personellerinden Gıda Mühendisleri Serap Tarhan ve Fatma Nurdan Eriklinin verdiği eğitim kapsamında slaytlar ve videolar eşliğinde öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, gıda kaynaklı tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi, gıdaları muhafaza yöntemleri, mikroorganizmalarla mücadele yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı konularında bilgiler verildi.
Muş Manşet Gazetesi