Skip to main content

Yılda 1 milyon YTL para cezası kesiliyor.

Muş Haber Fotoğrafı

Trafik Bölge ve Şube Müdürlüğü ekipleri sürücülere yılda 1 milyon YTL’den fazla ceza kesiyor. Ekiplerin kontrol ettiği her 3 sürücüden biri cezai müeyyidelere maruz kaldığı dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Trafik Bölge Müdürlüğü ve Şube Müdürlüğü ekiplerinin yılda 1 milyon YTL’den fazla para cezası kestikleri belirtildi. Ekiplerin kontrol ettiği her 3 sürücüden biri cezai müeyyidelere maruz kaldığı gözlendi. Emniyet Müdürlüğünün 2006 ve 2007 yılındaki istatistiklerinden alınan bilgilere çeşitli nedenlerden dolayı yılda 1 milyon YTL’den fazla para cezası kesiliyor.

Trafik kurallarını ihmal eden sürücülere kesilen cezalar ve trafik sorunu ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, “Trafik kazalarının başlıca sebebi sürücü hatalarıdır. Sürücülerin araç kullanırken aşırı hızlı ve dikkatsiz, yorgun, dalgın, uykusuz olarak araç kullanmaları, takip mesafesini korumamaları, araç kullanırken telefonla görüşmeleri, trafik ışık ve işaretlemelerine uymamaları nedeniyle kazalar meydana gelmektedir” denildi.

2006 yılında 1 milyon 44 bin YTL ceza kesen trafik ekipleri, 2007 yılında 1 milyon 139 bin YTL, 2008 yılının Ocak ayında ise 118 bin YTL para cezası kestikleri açıklandı.
Kazaların sık sık meydana geldiği ve trafikte kara nota olarak belirlenen güzergahın Muş’ta olmadığı belirtilirken yapılan açıklamada, “Bunun yanı sıra araç ve sürücü sayısındaki artışlarda kazaların artmasına sebep olmaktadır. Ayrıca ilimizde trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği kara noktamız bulunmamaktadır” denildi.
Küçük çaplı trafik kazalarının meydana gelmesinde kış mevsiminde etkisi olduğu ve kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle zeminden kaynaklanan buzlanmanın da etki ettiği kaydedildi.

2007 Ocak ayında 63 araç, 2008 yılı Ocak ayında 49 araç tescil edildiği bildirilirken 2007 Ocak ayında 171 kişi, 2008 Ocak ayında 229 kişiye sürücü belgesinin verildiği açıklandı.

2007 yılında İl merkezi, İlçe Trafik Kuruluşları ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarında 25 bin 975 araç kontrol edilmiş olup 11 bin 168 araca muhtelif suçlardan ceza kesildi.

2008 yılında İl merkezi, İlçe Trafik Kuruluşları ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarında 2 bin 372 araç kontrol edilmiş olup bin 236 araca muhtelif suçlardan ceza yazıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada, “2007 yılı sonunda yayımlanan Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Önerileri projesi kapsamında 2008 yılı Ocak ayından itibaren denetim ve kontroller sıklaştırılmış, bunun neticesinde 2007 yılı ocak ayında kontrol edilen araç sayısı 1550 iken 2008 Ocak ayında bu sayı 1719’a çıkmıştır. 2007 Ocak ayı içerisinde muhtelif suçlardan 602 araca trafik cezası yazılmışken bu sayı 2008 Ocak ayında 1236 ya çıkmıştır. 2007 Ocak ayında toplam 55 kaza neticesinde 1 ölü ve 4 yaralı varken 2008 yılı içerisinde 56 kaza meydana gelmiş ancak ölümlü kazamız olmayıp 2 yaralı vardır” denildi. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri