Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ar-Ge Birim Başkanlığı tarafından yurt çapında düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi’nin Muş ilindeki eğitimleri başladı.
Muş’ta 4 Mayıs 2008 tarihinde başlayan ve haziran ayı sonuna kadar devam edecek olan eğitimler 130 katılımcının iştiraki ile Kültür Merkezi’nde start aldı. Saygı duşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını AK Parti Muş İl Başkanı Ramazan Aşık yaptı. Aşık, düzenlenen eğitim programının çok önemli fayda sağlayacağını kaydederek, “Eğitim çalışmalarına katılacak olan değerli hocalarımızın bilgilerinden yararlanarak, önümüzdeki siyasi süreç içerisinde yerel yönetimler ve yöneticiler alanında ülkemize katkı sağlamayı hedefleyen ve eksiklerimizi tamamlamamıza vesile olacak bu çalışmadan kazançlı çıkacak olan bizleri” dedi.
Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Mehmet Kasım Toplu ise yaptığı açıklamada, yurt genelinde 42 ilde düzenlenen eğitim çalışmalarının haziran ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını söyleyerek, her hafta pazar günü iki saat sürecek olan eğitimlere farklı hocaların eğitmen olarak katılacaklarını belirtti. Toplu, “Bu çalışmadaki amaç, siyasetin kalitesini yükseltmek, nitelikli siyasi kadroların yetişmesini sağlamak ve herhangi bir siyasi partinin felsefesi doğrultusunda hareket etmeden siyasete ilgi duyanların gerekli bilgiye sahip olmalarının sağlanmasıdır. Muş’ta düzenlenen eğitim çalışmalarına Bitlis ili de dahil edilmiştir. Bu eğitim çalışmalarında Bitlis ilinden de katılımcılar bulunmaktadır” dedi.
İlk günkü eğitime konuşmacı olarak Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdembey katıldı. ‘Yerel Yönetimler ve Türkiye’de Belediyeciliğin Tarihi’ konusunda katılımcılara bilgiler aktaran Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, siyasete hizmet için girilmesi gerektiğini söyledi. Buyruk, “Siyasete bulunduğumuz yöreye, şehre, ülkeye hizmet etmek için girilir. Başka amaçla siyasete girilmez. Siyaset karşılıksız bir çabadır ve hizmettir, bunun karşılığı da olmaz. Maddi ve manevi karşılığı olsa bile biz bunu karşılık saymıyoruz. Siyasete girmek her Türk vatandaşının hakkı ve yetkisidir. Siyasette geçmişteki yaşam tarzımızın çok önemi vardır. Geçmişte dürüst, temiz bir kişiliğin önemi çok büyüktür. Siyasete başlarken sabırlı ve anlayışlı olmamız gerekir. Elimizden geldiğince insanlara yardımcı ve güler yüzlü olmalıyız. Çünkü siyaset ağır bir görevdir. İnsanlar arasında ayrım yapmadan siyasete girilir. Zengin fakir, güzel çirkin ayrımı, sağcı solcu ayrımı yapmadan siyasete girmek gerekir. Asıl siyaset göreve başladıktan sonra başlar” diye konuştu.
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdembey’de katılımcılara ‘Türkiye’nin Siyasal ve İdari Yapısı’ konularında bilgi verdi.