Geçen yıl kurulan Muş Alparslan Üniversitesinin yer tespit çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Vali Bektaş, Suvaran Köyü mevkiinde bin 300 dönümlük alanın üniversite için uygun olduğu görüşünü aktardı.
Muş Alparslan Üniversitesinin yer sorununu gidermek için oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Muş’ta üniversite yeri için 3 alternatif bölgenin olduğunu kaydeden Vali Erdoğan Bektaş buna 4 alternatif bölge daha ilave ettiklerini ve komisyona gerekli raporu sunduklarını söyledi. Vali Bektaş, üniversitenin kurulacağı en uygun yerin Suvaran Köyü mevkii olduğunu ileri sürdü.
Valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Vali Erdoğan Bektaş yaklaşık bir yıldır gündemi işgal eden üniversitenin yer sorunu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Geçen hafta Ankara’ya giderken üniversitenin yer sorunu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyona rapor sunduğunu belirten Vali Bektaş, Suvaran Köyü mevkiinde bulunan bin 300 dönümlük mera alanının en uygun yer olduğunu ve bu hususta rapor verdiğini açıkladı.
Üniversite için yer tespit edilmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında Yağcılar, Köykent ve Hasköy bölgelerinde alternatifler olduğunu belirten Vali Bektaş, bu alternatif bölgelere TİGEM, Ağaçlık, Suvaran ve Şeker Fabrikası gibi bölgeleri ilave ettiklerini ve bunların arasında da en uygun yerin Suvaran Köyü bölgesi olduğunu açıkladığını ve komisyona da bu doğrultuda rapor verdiğini söyledi.
Yağcılar Bölgesinin çok güzel bir yer olduğunu ancak depreme dayanıklı olmadığını ve şehir merkezinden uzak olduğunu belirten Vali Bektaş, Köykent’in de aynı şekilde depreme dayanıklı olmadığını söyledi. Ayrıca TİGEM bölgesinin yani mevcut Yüksekokul’un olduğu alanın ise sulak bir yer olduğunu ve yine depreme dayanıklı olmadığını kaydeden Vali Bektaş, Şeker Fabrikasının arka kısmındaki alanın ise 400 dönüm olduğunu ve yetersiz olduğunu söyledi. Üniversitenin kurulacağı en uygun yerin Suvaran Köyü mevkii olduğunu ve raporunda bu doğrultuda komisyona sunulduğunu belirten Vali Bektaş, “Suvaran Köyündeki alan bin 300 dönümlük mera alanı. Kayak Merkezinden biraz daha ileride bir yer. Ovaya biraz daha yukarıdan bakılıyor. Şehre 8 kilometre uzaklıkta. Aslında Ağaçlık Bölgesindeki yer daha çok hoşuma gidiyordu. Ama orada inşaat çalışmaları çok masraflı olur diye görüşümü bu şekilde belirttim. Yağcılar Bölgesindeki yer de şehirden kopuk. Tıpkı Organize Sanayi Bölgesi gibi. TİGEM’e güzel bir yer, şehre yakın ama sulak bir bölge, bodrum katları su alıyor. Şeker Fabrikasındaki alan da 400 dönüm gibi bir yer olduğu için yetersiz. Muş’un gelişmesi açısından da Suvaran Köyünün bulunduğu bölge uygundur diye düşüyorum” şeklinde konuştu.
Muşun Sesi Gazetesi
Yorum Yapılmamış