Skip to main content

Yemişen Köyü yeni okuluna kavuştu..

Muş Haber Fotoğrafı

Çağdaş Yaşamı Destekleme ve Hayırsever İş birliğinin yanı sıra Valiliğin katkıları ile yapılan Yemişen Beldesi ÇEV Pekcan İlköğretim Okulu açılışı tören ile yapıldı. Tören Sonunda Yemişen Belediye Başkanı Misafirlerine yemek ile teşekkür etti.

Yemişen Beldesi ÇEV Pekcan İlköğretim Okulu açılışına Vali İbrahim Özçimen, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof, Esin Engin, Hayır Sever Leyla Pekcan, Siyasi Parti Temsilcileri, ve çok sayıda davetli katıldı. Hayır Sever Leyla Pekcan yaptığı konuşmada “eşimle birlikte okul yapma kararı aldık. Bunu hemen hayata geçirdik. Ben öğrencilerden Atatürk’e yakışan insanlar olmasını istiyorum. Büyüklerini sevsinler, küçüklerini saysınlar onlardan tek istediğim bu dedi.
TEŞEKKÜR EDERİZ
Hayırsever Leyla Pekcan’dan sonra teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar “Bilinen bir gerçektir ki toplumların ilerlemesini ancak ve ancak aklın ve bilimin öncülüğünde yapılan eğitim ve öğretimle gerçekleşmektedir.
Bu anlamda bölgemizin en önemli sorunu gençlerimizin eğitimli birer fert olarak yetişmeleri ve hayata aydın bir kişi olarak atılmalarıdır. Bunu gerçekleştirmede önemli bir adım olarak gördüğümüz Bulanık Yemişen İlköğretim Okulunun iyi bir yatırım olarak gerçekleştirildiği muhakkaktır. Çünkü insana yapılan yatırım, yatırımların en güzeli, en verimlisi ve en anlamlısıdır.
İlimizde Çağdaş Eğitim Vakfı çeşitli katkılarda bulunmuştur.
İlköğretimde Hasköy İlçemizde Merkez İlköğretim Okuluna kitap dağıtımı, Malazgirt ilçemizde Merkez İlköğretim Okuluna 6 Adet Bilgisayar, Bulanık Balotu İlköğretim Okuluna Donatım Malzemesi yardımı, Ortaöğretimde Muş Merkez Cumhuriyet Lisesine ÖSS-OKS kitap yardımı yapıldı. Bulanık ilçemize Hayırseverler tarafından bu güne kadar 42 derslik yapımı, 6 derslik onarımı ve 220 kişilik Kız Öğrenci yurdu yapımı gerçekleşmiştir. Muş Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en çok önem verdiğimiz ve maddi olarak kaynak ayırdığımız alan eğitim yatırımıdır. “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı , yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder.” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden ilham alarak en çok yatırım yaptığımız sektör Eğitimdir. Bu çerçevede Bulanık ilçemize 2003 – 2007 eğitim- öğretim yılları arasında 154 Derslik, 2 Adet 220 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu, 1adet Güçlendirme, 6 Adet Onarım, 4WC+depo bitirilmiş olup hizmete girmiştir.Yapımı tamamlanan ve açmak üzere burada toplanmamıza sebep teşkil eden Bulanık Yemişen İlköğretim Okulu 4 aylık kısa bir süre zarfında tamamlanmıştır. Okulun yapımını gerçekleştiren Çağdaş Eğitim Vakfına ve emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür eder, ayrıca hepinize saygılarımı sunarım.
TEBRİK EDERİM
Vali İbrahim Özçimen ise “göreve geldiğimiz günden buyana eğitimde çıtayı yükseltmek için çaba harcıyoruz. 2007 yılında ilimizde 80 derslik yapılmıştır. Yapılan bu sekiz derslikli yeni okulumuzla da eğitim rahatlamıştır. Beldemize bu okulu kazandıran hayırsever ve ÇEV’e sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Vali İbrahim Özçimen ÇEV Yönetim Kurulu üyesi ve Hayırsever Leyla Pekcan’la birlikte okulun açılışını yaptılar. Okul açılından sonra protokol üyeleri Belde Belediye Başkanının onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldılar.  Muş Ovası
 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri