Skip to main content

`Yatırımları Doğu`dan başlattık`

Muş Haber Fotoğrafı

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere seçim bölgesine gelen AK Parti İlimiz Milletvekili Seracettin Karayağız, AK Parti Hükümetinin 6 yıllık iktidarında yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

AK Parti İlimiz Milletvekili Seracettin KArayağız, hükümetin 6 yıl içerisinde yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı vatandaşların rahat bir yaşam sürdüğünü ve bu çalışmaların her geçen gün artarak devam edeceğini söyledi.

Muş’a çeşitli açılış ve programlara katılmak için gelen Karayağız, Malazgirt ilçe kongresinde partililere seslenirken hükümetin önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini ve 6 yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Seçim bölgesinde çeşitli temaslarda bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etme fırsatı bulan AK Parti İlimiz Milletvekili Seracettin Karayağız bölgemizdeki güncel olaylarla ilgili olarak Malazgirt ilçe kongresinde yapmış olduğu konuşmada ise hükümetin Doğu ve Güneydoğu’da yatırım yapma girişimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Karayağız, “AK Parti hükümetinin iş başına gelişinden bu yana 6 yıl gibi bir süre geçti. Her seçimde oyunu daha da artıran AK Partiye karşı tüm Türkiye de olduğu gibi, bölgemizde de destek her geçen gün çığ gibi artmaktadır. Bu başarıyı hazmedemeyen bazı odaklar, türlü uydurma haberlerle, yalanlarla insanları tahrik ediyor, olayları düşünme ve değerlendirme kabiliyeti olmayan çocukları sokaklara dökerek, bölgemize hiç yakışmayan, artık görmek istemediğimiz manzaralar yeniden hortlatmak istiyorlar. Sanayici ürkütülüyor, Hükümetin bölgede yatırım yapılması, istihdam sağlanması için verdiği bütün mücadele adeta boşa çıkarılmaya çalışılıyor. Bu topraklarda kardeş kavgasını başlatanlar o yıllarda ne diyorlardı hatırlarsınız. Batıya okul yapılıyor bize yapılmıyor, batıya hastane yapılıyor bize yapılmıyor, batıya yol yapılıyor bize yapılmıyor, insanlarımıza suçsuz yere işkence yapılıyor, insanlarımız öldürülüyor suçlusu bile yakalanmıyor. Dilimizi serbestçe konuşamıyoruz. AK Parti gelince ne yaptı: Kalkınma hamlesini Doğudan başlattı, bütün doğu ve güneydoğu illerini teşvik kapsamına aldı. Bu illerde Fabrika kuran sanayiciden: alt yapısı her şeyi bitmiş OSB’lerde arsa parası alınmıyor, sigorta vergisinin devlet payı alınmıyor, elektrik parasının yarısını devlet ödüyor. Ve en önemlisi gelir vergisi alınmıyor” dedi.

AK Parti hükümeti döneminde sağlık hizmetinin kaliteli olarak vatandaşla sunulduğunu belirten Karayağız, “Sağlık bakanımız Bu bölgenin doktor ve hemşire ihtiyacı bitmeyene kadar batı illerine atama yapmadı, Doktorlar buraya gelsinler sizlere hizmet etsinler diye maaşlarını 4’e katladık. Köy yollarımız ve köy içme sularının büyük bir kısmı bitirildi. Ankara-Kırıkkale karayolu yapımına daha yeni başlanırken, bizim bölgenin birçok yolu bitme aşamasına geldi. O günleri hatırlayınız. Gençlerimizi ifadesini alacağız diye gece evlerinden alıp götürürler, günler sonra bir derenin içerisinde cesedi bulunurdu. İnsanlara işkence yapılır hiç duymadıkları cinayetleri dahi üzerlerine alır, yıllarca hapis yatarlardı. İnsan hakları ihlallerine son vermek için göz altı süresi an alt seviyeye çektik; işkence yapanlara en ağır cezalar getirdik. Hiçbir faili meçhulün üzerini örtmedik. Yıllardır birçok masum insanın canına kıyan ve bunu sözüm ona devlet adına yaptığını iddia eden Ergenekon terör örgütünün belini kırdık. Bize yapılan hiçbir tehdide aldırmadık. Kürtçe kurslar açılmasını serbest bıraktık, Kürtçe Radyo ve televizyon yayınını serbest bıraktık, Özel televizyonlar bu yayını yapıyor. Devlet kısmen yayına başladı. Allah nasip ederse yılbaşından itibaren daha kapsamlı Kürtçe yayını başlatıyoruz. Kandırılarak dağa çıkarılan gençlerimizi topluma kazandırmak için şartlı af çıkardık. Bir Suça iştirak etmeyenlerin teslim olmaları halinde hiç ceza almadan evlerine gidebilmelerini sağladık. Köy boşaltmalar tamamen durduruldu, köye dönüş başlatıldı. Mağdur edilen kardeşlerimizin tekrar yurtlarına, yuvalarına dönebilmeleri için katrilyonlarca yardım yaptık. Eğitim de aynı şekilde birçok okulumuz öğretmensizlikten eğitim veremiyordu. Ak Partiden önce en büyük bütçe Milli savunma bakanlığının bütçesi iken. Ak Parti iktidara gelir gelmez En büyük bütçeyi Milli Eğitime ayırdı. Bütçe kadar da işadamlarından destek buldu. Bölgemize yıllardır ilkokul dahi yapılmazken YİBO’lar, Öğrenci yurtları, Liseler, Anadolu Liseleri, Fen liseleri açtık. Üniversiteler kurduk. Artık Muş’ta da Şırnak’ta da Hakkari’de de Üniversiteler var. Doğulu, Güneydoğulu Kürt çocukları da memleketlerinde okuma imkanı bulsunlar, Avukat, Mühendis, Doktor, Kaymakam, Vali, Bakan, Başbakan olsunlar, Cumhurbaşkanı olsunlar diye. Bir engel mi var arkadaşlar? Geçmiş dönemde Van Milletvekili Ferit Melen Başbakan olmadı mı, Malatyalı İsmet İnönü, Turgut Özal Başbakan, daha sonra da Cumhurbaşkanı olmadılar mı?” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin iktidarında Kürtlerin her dönem bakan olduğunu da kaydeden Karayağız, “Her dönemde Kürtlerden onlarca insan bakan olmadı mı? Bizim dönemde bakan olanlar: A.Kadir Aksu, Zeki Ergezen, Mehdi Eker, Hüseyin Çelik, Zafer Çağlayan, Binali Yıldırım, Recep Akdağ, Mehmet Şimşek, hepsi bu bölgenin insanı değil mi? Peki AK Partinin Kürtlere verdiği bunca değer ve yaptığı bunca hizmetlere karşı örgüt ne yaptı? Nerdeyse bitme noktasına gelmiş terörü zirveye tırmandırdı. Her gün mayın haberleri, her gün şehit haberleri. Her ay karakol baskınları. İki taraftan da akan binlerce insan kanı. Örgüt AK Partinin yaptıklarına böyle karşılık veriyor. Sonrada çözümden, barıştan bahsediyorlar. Sen saldırıyı, kanı durdurursun, barış adımları atarsın, toplum da hazır hale gelir ve o zaman çözüm arayışları düşünülmeye konuşulmaya başlar. Bizler bu bölgede yaşıyoruz. İki aşiret bakıyorsunuz kavga ediyorlar, her iki taraftan cenazelerin yerde olduğu bir ortamda barıştan söz etmek mümkün müdür. Tarih yazmış mıdır böyle bir şeyi. Bunlar hiçbir şeyde samimi değiller. 10 binlerce gencimizi dağlarda sefil bir hayat içerisinde bombaların hedefi yapmak, kurda kuşa yem etmek bu milletin hayrını istemek midir? Yabancı devletlerin bu ülke üzerine oynadıkları oyuna maalesef bizim gençlerimiz kurban edilmektir” şeklinde konuştu.

Karayağız daha sonra konuşması şu sözlerle sürdürdü: “Bizler aslında bulunduğumuz bölgenin günahını çekmekteyiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu sınırlarında 6 komşu devlet var, bir örgütün uzun süre mücadele edebilmesi için mutlaka dış desteğe ihtiyacı vardır. Bu bölgede eğer Kürtler değil, Lazlar olsaydı Lazları, Çerkezler olsaydı Çerkezleri, Gürcüler olsaydı gürcüleri bu kavganın içerisine sokacaklardı. Kavganın sebebi Türkiye’nin 2. Dünya Savaşına girmeyişidir arkadaşlar. Bütün dünya devletleri bildiğiniz gibi 1. dünya harbine girdiler ve büyük zayiat verdiler. 1920’li yıllarda bu savaş bitti. 24 yıl sonra bu defa 2. Dünya Savaşı başladı daha gelişmiş ve yıkıcı silahların kullanıldığı bu savaşta daha fazla kayıplar verildi . Türkiye bu savaşa girmediği için çok dinamik bir genç nüfusa sahip oldu. Avrupalılar bunu kendilerine bir tehlike olarak gördüler. Yıllardan beri Türkiye’de yapılan bu genç nüfusu yok etmenin hesabıdır. 1960’lardan önce hiçbir şey yokken öğrenci olaylarını başlatarak gençlerimizi tırpanlamaya başladılar. Türkiye’yi dünyaya açan özgürlük ve gelişme yanlısı bir başbakan ve 2 bakanı ipe gönderdiler. Daha sonra sen sağcısın-sen de solcu diyerek on binlerce gencimizi biri birine vurdurdular. Kimi mezarda çürüdü kimi de hapishanelerde. Sonra alevi-sünni olaylarıyla kaç şehrimizde oluk oluk kan akıttırdılar. Ve 1980 ihtilaliyle tüm bunlar bitti derken bölgemizdeki bu kavgayı başlattılar. Dikkat edin hedef hep gençlerdir. Gaye bu devleti iç kavgalarla yıpratıp, ayakları üzerinde dik duran bir ülke olmaktan çıkarmaktır. Böylece de korkulu rüyaları olan bir Osmanlı gücünün yeniden ortaya çıkmasına engel olmaktır. Bizim olayların perde arkasını görmememizden dolayı planlarında başarılı oluyorlar. Mesele artık tüm çıplaklığıyla gözler önündedir. Yıllardır Batı ülkelerinin teröre verdiği dış destek bunun delilidir. Ergenekon terör örgütünün PKK ile olan bağı bunun delilidir. Ak Parti hem Türkiye için hem de bölgemiz için gerçekten çok büyük bir şanstır. Bunun kıymetini bilelim. Geçmişteki yaşadıklarımız hepimizin gözleri önündedir. Bir yerden bir yere emniyet içinde gidilebiliyor muydu? Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Düşmanlarımızın tuzakları kendi başlarına geçsin. Bu kardeş kavgası bir an önce bitsin, Her yerde barış ve sevgi çiçekleri açsın. İnsanlar biri birleriyle dostça, kardeşçe kucaklaşsın. Biz bunun mücadelesini veriyoruz”.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri