Belediye Başkanı Necmettin Dede, hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde vatandaşların açıktan çöp atmamaları gerektiğini kaydederek, “temiz bir Muş için el ele verelim” dedi.
Yaz sıcağının bunalttığı bugünlerde sokaklara çöp atan vatandaşlara uyarıda bulunan Dede, çöplerin çevreye koku yaydığını ve ekiplerin bundan sonra ev ev dolaşarak çöpleri toplayacağını söyledi.
Sokak ve cadde kenarlarına açıktan bırakılan çöplerin vatandaşları rahatsız ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, uyarılarda bulundu. Ekiplerin, çöpleri ev ev dolaşarak toplayacağını vurgulayan Dede, yeni sistemin uygulanması için vatandaşların da duyarlı davranması gerektiğini söyledi.
Belediye vatandaşlara açıkta çöp bırakma yasağı getirdi. Sıcakların devam ettiği bu aşamada sokak ve cadde kenarlarını açıkta bırakılan çöplerin çevreye kötü koku yaymasından dolayı vatandaşı rahatsız ettiği gerekçesi ile sokak ve yol kenarlarına çöp bırakma yasağı getirildiğini belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede makamında yaptığı açıklamada “bundan sonra çöp toplama ekipleri ev ev dolaşarak çöpleri toplayacaktır” dedi.
Temiz bir Muş için çalışacaklarını kaydeden Dede, “biz Muş için elimizden gelen çabayı gösterirken, halkımızın da katkısını bekliyoruz. Sıcakların devam ettiği bu günlerde ulu orta atılan çöpler çevreye büyük ölçüde rahatsızlık vermektedir. Bu nedenle herkes çöpünü akşamdan poşetlere bırakacak sabah erken saatlerinde çöp toplama ekibimiz ev ev dolaşarak çöpleri toplayacaklardır. Bu sisteme uymayan vatandaşa gerekli cezai uygulama yapılacaktır” dedi.
Çevre temizliği için vatandaşların daha bilinçli ve sorumlu davranması gerektiğini de ifade eden Dede, site ve apartman sakinlerinin ise çöplerin poşetlenmesi için gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğini belirtti. Dede, el birliği ile temiz toplumun oluşturulabileceğini vurgulayarak, bir yandan ağaçlandırma çalışmaları ile kenti modern bir estetiğe kavuşturmanın mücadelenin verdiklerini öte yandan şehir içerisinde yeşil alanları genişletmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Ara ve ana caddelerde gerekli temizlik çalışmalarının yapıldığını ve bu çalışmaların yaz sezonunda daha titiz bir tutum ile sürdürüldüğünü ifade eden Dede, yazın hava sıcaklıklarının artmasından dolayı açıktan sokağa atılan çöplerin çevreye koku yaydığını ve haliyle vatandaşların bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Ulu orta atılan çöplerin çevreye koku yaymaması için çalışmalar yapacaklarını belirten Dede, ekiplerin ev ev dolaşarak çöp toplayacağını ve vatandaşların bu uygulama için gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.
Muşun Sesi Gazetesi
Yorum Yapılmamış