Skip to main content

Van’da yaşanan olaylara Muş’tan kınama

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Meydanında toplanan Muş Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında üç gün önce Vanda yaşanan olaylar kınandı. Düzenlenen basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Av. Burcu Çelik ve parti üyeleri de katıldı. Platform üyeleri adına açıklamayı okuyan DBP Muş il yöneticilerinden Sinan Ertuğrul; Halkların kardeşliğine dair inancımızın, her geçen gün yaşanan ölümlerle, yaşanan infazlarla, sıkıyönetim koşullarının bile ötesinde, büyük bir zulümle kirletilmeye ve yok edilmeye çalışıldığı karanlık günlerden geçiyoruz. Ölüm yağdırılıyor her taraftan. Kurşunlar, bir arada yaşama irademize sıkılıyor her gün. Daha iki gün önce Vanda 12 genç, öldürüldü. 9 tanesinin başlarına sıkılan tek kurşunla öldürülmüş olmasının açıklaması var mıdır acaba? Bedenleri, karlar üstüne serilmiş 12 genç. Havuz medyasının ısmarlama haberlerle, bölgede yaşayan halkı topyekün terörist ilan ettiği bugünler, elbette içinde kahramanca direnişleri barındırarak geçecek. Bu böyle bilinsin. Tüm kamuoyu tarafından bilindiği üzere, 7 Haziran 2015 seçimleri; Türkiye halklarının büyük bir vesayete son verdiği seçimlerdi aynı zamanda. AKP adlı partinin gırtlağına kadar yolsuzluğa, hırsızlığa, hukuksuzluğa batmasına halklarımız gereken cevabı vermiş; ancak hepinizce bilindiği üzere kanlı bir sürecin düğmesine basılmıştır dedi.

Ertuğrul,açıklamasının devamında şunları söyledi: Diyarbakır 5 Haziran mitinginde onlarca yoldaşımız IŞİD denilen vahşet örgütünün hedefi oldu. Ardından Suruçta 34 gencimiz katledildi. Derin devletin en sadık bekçisi durumundaki MHP isimli ırkçı yapı, yine rolünü oynatarak bir koalisyon hükümetinin kurulmasını engelledi. Özelikle Kürt halkına ve onun dostlarına karşı büyük bir cadı avı başlatıldı. Emek örgütlerinin 10 Ekim 2015te yapmayı planladığı Barış Mitingi yine İŞİD denilen caniler topluluğu tarafından kana bulandı ve 101 can yitirildi. Geliştirilen bu vahşet ortamında, ihtilal koşullarında gittiğimiz 1 Kasım 2015 seçimleri tarihe kan üzerine kurulmuş sivil bir darbe olarak geçti. İnsanlık adına tüm umutları tüketmeye çalışan gerici ve ırkçı AKP anlayışı, gerçek yüzünü böylece ortaya koydu. 16 Ağustos 2015te Vartoda başlayan, öncelik 2 veya 3 gün, şimdilerde ise aylarca süren sokağa çıkma yasakları ile tanklarla, toplarla, havanlarla, helikopterlerle sivil yaşamın olduğu evler bombalanmaya ve kentler boşaltılmaya başlandı. Toplumun tüm kesimleri adeta büyük bir baskıyla karşı karşıya kaldı. Gazeteciler, siyasetçiler, yapılan insanlık suçlarını ifade etmekten çekinmeyen herkesin üzerinde adeta zulüm yağdırılıyor. Vurulan bebekler, hamile kadınlar, yaşlı anne ve babalar, sokaklarda bekletilen cesetler bugünün en kirli gerçeği olarak karşımıza çıkıyor ifadelerini kullandı.

Bölgenin Suriyeye çevrilmeye çalışıldığını iddia eden Ertuğrul: Varto, Lice, Silvan, Dargeçit, Nusaybin, Silopi, Cizre, Sur ve en son Vandaki infazlar adeta bir iç savaş senaryosu olarak görülmektedir. Siyasal iktidardaki AKP devleti bir iç savaş çıkarmak için uğraşıyor. Rojavadaki gelişmeleri hazmedemeyen AKP buraları Suriyeye çevirmeye çalışıyor. Bizler bu zulmü kabul etmeyeceğiz. Her yerde direnecek ve bu kirli politikaları her yerde boşa çıkaracağız. Bugüne kadar hendek algıları yaratıp ilçelerimizi yakıp yıkan anlayışın yalanı bir kez daha, Vanda boşa çıktı. Soruyoruz şimdi? Vanda hendek var mıydı? Katledilen gençlerin cesetleri kokuyordu yani sahtekar havuz medyasının aktardığı gibi bir çatışma yoktu. Nasıl oluyor da bir ceset 2 saate kokar? -20 derece soğukta bir ceset 2 saat içinde kokar mı? Biz büyük bir infaz şüphesi içindeyiz. Bu nasıl bir çatışmadır ki, katledilen gençlerin 9 tanesi de kafalarından tek kurşunla vurulabilir? Bu sorular cevabını bulmadan havuz medyasının diliyle olaya yaklaşanları nefretle kınıyoruz. Kürt katliamı üzerinden tüm kirli işleri ve ilişkilerini yürütenler şunu iyi bilsin ki, ölümden korkmayan bir halk var. Biz korkmuyoruz. 3 aylık bebeğimiz, hamile annenin karnında kurşunlanmış bebeğimiz, cesedi 8 gün sokakta bırakılmış, Taybet Anamız nasıl ölümü tattıysa, bugün milyonlarca insan buna hazır. Bu böyle bilinsin diye konuştu.

Ertuğrul açıklamanın sonunda; Tüm iç savaş çığırtkanlarına inat, bizler halkların özgür ve eşit birlikteliğinden yanayız. Bu iç savaş senaryonuz tehlikelidir, derhal vazgeçin. Halklar arası duygusal kopuş tam anlamıyla gerçekleşirse bilin ki ha Edirne ha Kars, bu ülkenin dört bir yanı yangın yerine döner. Tüm bu çirkeflikleri Allah, Peygamber adını dillerinden düşürmeyenlerin yapması, bunlar, Allah, Peygamber inancının ne kadar sahte olduğunu gösteriyor. İslamiyetin en saf, en temiz haliyle yaşayan Kürt halkını yıllarca bu şekilde kandırdılar. Bunu bilsin ki artık bu halk uyandı. Sizin sahte dindarlığınıza kanmayan bu halk. Bu uyarılarımızı dikkate alın. Oluk oluk akan kanın size faydası olmayacak. Dünkü iktidarlar köy boşattılar da ne oldu? Soruyoruz, ilçeleri boşaltarak elinize ne geçecek? Değerli Muş halkı! 7 aydan beri ülkenin kan gölüne dönüşmesi için çabalayanlar, boşuna uğraşıyorlar. Bir an önce müzakereler başlasın ve Dolmabahçe mutabakatı devreye girsin istiyoruz. Bu tehlikeli girişimlere geçmişte kalkışanlar bugün neredeyse, bugün ki katliam politikalarının sahipleri de aynı akıbeti yaşayacak. Bu çatışmak süreçte yitirdiğimiz tüm canlarımızı huzurlarınızda saygıyla anıyoruz ifadelerini kullandı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri