Vali Erdoğan Bektaş, nevruz etkinliğinde kendisi ile ilgili olarak bulunulan ithamların doğru olmadığını söyleyerek, yapılan yanlışın bedelinin hukuk makamları nezdinde ödeneceğini ifade etti.
Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlimiz Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman’ın nevruz kutlamalarında kendisine yönelik bir takım ithamlarda bulunduklarını belirten Vali Bektaş, “Bu arkadaşlarımız büyük bir yanlış içerisine girmişlerdir ve bu yanlışlarının bedellerini de ödeyeceklerdir. Bu yanlışın bedelini hukuk makamlarının nezdinde ödeyeceklerdir” dedi.
Makamında düzenlediği basın toplantısında DTP Muş Milletvekilleri Nuri Yaman ve Sırrı Sakık’ın kendisi hakkındaki ithamlarına yanıt veren Vali Erdoğan Bektaş, hakkında doğru olmayan ithamlarda bulunulduğunu ve bunların doğruyu yansıtmadığını ifade ederek hakkını adli makamlarda arayacağını söyledi.
Cumartesi günü düzenlenen nevruz etkinliğinin bir partinin seçim malzemesine dönüştüğünü vurgulayan Vali Bektaş, “Bu hafta sonu bir büyük nevruz etkinliği düzenlendi. Ben nevruzu bayram bilen bütün vatandaşların nevruzunu kutluyorum ve nevruzdaki bütün umutlarının gerçekleşmesini diliyorum. Bu bütün gönlümle samimi dileğimdir. Tertiplenen etkinlik nevruz etkinliği idi. Bize yapılan başvuruda öyle söyleniyordu. Maalesef nevruz etkinliği bir siyasi partinin seçim malzemesi haline dönüştürmüştür. Bu konuda yetkili biz değiliz, yetkili kurumlar gerekeni yapacaklardır” diye konuştu.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, “Nevruz etkinliğine katılan iki sayın vekilimiz benim şahsımı hedef göstererek bir kısım ithamlarda bulunmuşlardır. Hatta olay mahalli basın da valinin tehdit edildiği şeklinde yer almıştır. Bu duruma çok üzüldüm. Ben bütün titizliğimle seçimin dışında durmaya çalışıyorum. Seçim bütün partiler arasında cereyan etsin istiyoruz. Seçimde bizim bütün titizliğimiz milli iradenin olduğu şekli ile sandığa yansımasıdır. Bizim iddia edildiği gibi vatandaşı o partiye bu partiye yönlendirmek gibi bir görevimiz yoktur ve bunun ne olduğunu da biliriz. Ben hukuk fakültesi mezunuyum ve avukatım. Neyin suç, neyin suç olmadığını da bilirim” şeklinde konuştu.
Vali Erdoğan Bektaş konu ile ilgili olarak: “İddiaya göre merkeze bağlı Bostankent köylülerini toplamışım ve oylarınızı filanca partiye verirseniz köyünüzü ilçe yaparız. Vermezseniz sizi ilçe yapmayız diye tehdit etmişim. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Ben bu işlerin, neyin nasıl olduğunu bilecek durumdayım. Gerek Bostankent köyünde gerekse başka yerlerde veya ortamda böyle bir şey asla olmamıştır, olmaz ve olmayacaktır. Bu konu ile bilgilerden, belgelerden bahsediliyor. Ben bu belgelerin, bilgilerin yetkili kurumlara teslim edilmesini istiyorum. Fakat böyle bir şey yoktur. Çünkü ben kendimi biliyorum. Bu arkadaşlarımız büyük bir yanlış içerisine girmişlerdir ve bu yanlışlarının bedellerini de ödeyeceklerdir. Bu yanlışın bedelini hukuk makamlarının nezdinde ödeyeceklerdir. Tartışmayı da büyütecek değilim. Ancak her söylenen sözün bedelinin ödeneceği bilinmelidir. Daha önceden sayın vekillerimizle aramızda herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Aksine vekillerimiz ile sürekli görüşüyorduk. Hatta bir Sayın Vekilimiz benim meslekte büyüğümdür. Kendisine ağabey diye hitap ederim. Ona hiç yakıştıramadım bunu. Anlamadan, dinlemeden topluluk huzurunda böyle bir nevruz bayramında, binlerce kişinin huzurunda ağzınıza gelecek şeyi söyleyeceksiniz. Bunun bir karşılığı vardır ve olacaktır. Bu memleket boş değil”.
Muşun Sesi Gazetesi