Skip to main content

Vali öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Muş Haber Fotoğrafı

Okulun konferans salonunda öğrencilere hitap eden Vali Seddar Yavuz, öğrencilere meslek seçimleri ve hayatta nasıl yol izleyebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Eğitim öğretim konusunun Muşun en öncelikli konuları arasında yer aldığını ifade eden Vali Yavuz, bu nedenle eğitim altyapısını ve fiziki şartlarını tamamlamak için çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Yavuz, Daha önce ziyaret ettiğim okullarda da ifade ettiğim gibi Türkiyenin geleceğini inşa edeceğimiz idealist eğitimcilerimizle öğrencilerimizi değerler eğitimiyle donatarak, medeniyet hissiyatı gelişmiş nesiller yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi yetiştirirken sadece başarıyı kıstas olarak almıyoruz, bunun yanında değerler eğitimini en iyi şekilde almış; başta kendisine, sonra ailesine, vatanına, milletine faydalı insan yetiştirmek hedefimizdir. Bizim istediğimiz mesleklerden ziyade, çocuklarımızın severek yapabilecekleri, kendilerine ve memleketine faydalı olabilecekleri meslekleri seçmeleridir dedi.

Meslek liselerinin önemine değinen Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: Sizler meslek lisesi öğrencisi olmanız hasebiyle belki seçtiğiniz meslekleri staj yaparak icra etmeye başladınız bile. Böylece kendinizi alanınızda yetiştirme fırsatı da buluyorsunuz. Hem okulda hem işte öğreniyorsunuz. Böylece geleceğin Türkiyesinde yetişmiş birer usta, üreten kişi olarak ülkenize katkı sunacaksınız. Hem nafakanızı temin edeceksiniz hem de üreten Türkiyenin mimarları olacaksınız. Gelişmekte olan ülkelerin en önemli eksikliklerinden biri kalifiye personeldir. Bu anlamda şanslı olduğumuz kanaatindeyim. Ancak biz biliyoruz ki; ülkemiz genç nüfusunun sunduğu potansiyel faydalardan yararlanabilmek için gençlere yatırım yapmak zorundadır. Son yıllarda devletimizin bu konuda da önemli reformlar gerçekleştirdiğini ifade etmek isterim.

Meslek seçerken prensiplerin olması gerektiğini ifade eden Yavuz, Sevgili gençler, sizlerden tek isteğimiz hangi mesleği seçerseniz seçin bir paradigmanız olsun. Yani değerleriniz, prensipleriniz, olmazsa olmazlarınız olsun. Kul hakkının, kamu hakkının haram olduğunu ve asla yaklaşılmaması gereken bir prensip olarak paradigma listenizin başına da yazarsanız; önünüze trilyonlar da koysalar yolunuzdan asla dönmezsiniz. Tespitler ve paradigma listenize eklenecek davranışlar sizin hayat boyu daha iyi konumda olmanızı sağlayacak önemli prensip ve ilkeler olur. Her ne kadar kısa olduğu söylense de hayat uzun bir maratondur. Önemli olan iyi başlamak ve iyi bitirmektir ifadelerini kullandı.

Öğretmen ve yöneticilere de seslenen Yavuz; Okul yöneticilerimizden ve öğretmenlerimizden de ricam; gençlerimize ve çocuklarımıza hayatları boyunca rehber olabilecek paradigma listeleri hazırlanmalarında yardımcı olunuz. Çünkü çoğu zaman bizi bilinçaltımız yönelir. O nedenle çocukluk, gençlik dönemleri çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı gençler, sizlerden tek isteğim, iyi insan olun, iyi vatandaş olun, ömür sermayenizi boşa harcamayın. Hepinize başarılar diliyor, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Vali Yavuz, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri