İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi personelleri tarafından I. Eğitim Öğretim Döneminde Muş Merkezdeki İlkokul/ortaokullarında gıda eğitimler sürüyor. Bu güne kadar 16 okul olmak üzere toplamda bin 480 öğrenciye Güvenilir Gıda, Sokakta Alışverişte Gıda Güvenliği ve Ekmek İsrafı ile ilgili eğitim verildi.
Gıda Mühendisi Serap Tarhan’ın Türk Telekom ilkokulunda verdiği eğitime Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen, Okul Müdürü, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Gündoğdu burada yaptığı açıklamada Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla İl Müdürlüğümüzce eğitim faaliyeti programı planlanmıştır. Bu eğitim faaliyeti devam ediyor ayrıca Bakanlığımızın sloganı olan Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği nin önemini öğrencilerimize aktararak daha çok okula ulaşıp güvenilir gıda temini ve gıda tüketimi konusunda daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amaçlanmaktadır dedi.
Daha sonra sunumuna başlayan Gıda Mühendisi Serap Tarhan slaytlar ve videolar eşliğinde öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, gıda kaynaklı tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi, gıdaları muhafaza yöntemleri, mikroorganizmalarla mücadele yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı konularında bilgiler verildi. Eğitim sonunda sorulan sorulara doğru yanıt veren öğrencilere Bakanlığın yayınladığı ALO 174 Hikaye kitabı ve Güvenilir Gıda Boyama Kitabı toplamda 100 adet dağıtıldı.
Muş Manşet Gazetesi