Skip to main content

Vali İbrahim Özçimen`in 2006 yılı değerlendirmesi.

Muş Valisi İbrahim Özçimen, 2006 yılında başarılı bir çalışma sergilendiklerini ve 2007 yılında da bu başarıyı elde etmek için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. İbrahim Özçimen, 2006 yılında yapılan çalışmalar hakkında kamu kurum ve kuruluş müdürlerine, köy ve mahalle muhtarlarına slayt gösterisi eşliğinde valilik toplantı salonunda bilgi verdi.

Herkese her zaman hesap verebileceklerini belirten Vali Özçimen, şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini ve vatandaşa götürülen hizmetin kaliteli ürünlerden oluşmasına dikkat ettiklerini söyledi. Devletin parasını, vatandaşın hizmetine sunmakla görevlendirildiklerini hatırlatan Vali Özçimen, özellikle köy yollarında, içme suyu, sağlık ve eğitim alanında yabana atılmayacak çalışmaların yapıldığını kaydetti. Özçimen, “Muş’ta 2006 yılında 2.3 milyon YTL harcanarak, 4 greyder, 1 paletli eskavatör, 1 loder, 3 damperli kamyon, 1 distribütör, 6 arazili araç alınarak makine parkımızdaki iş makinesi sayısı 119’a yükseltilmiştir. 61 köye 180 kilometre stabilize yol yapılarak yaklaşık olarak 15 bin 250 kişinin faydalanması sağlanmıştır. 76 köyün toplam 286 kilometre yolu asfaltlanarak yaklaşık olarak 114 bin kişinin faydalanması sağlanmıştır. Ayrıca kış sezonunda 15 bin kilometre karla mücadele çalışması yapılmıştır. İl genelinde toplam 104 köy içme suyuna kavuşturulmuştur. Ayrıca limit programı dahilinde 83 köyümüzün içme suyu onarımları yapılmıştır. İl genelinde toplam 11 sulama tesisi yapılmıştır. Buna göre yapılan harcama ise 30 trilyon liradır” dedi.

Vali İbrahim Özçimen, eğitim alanında önemli sıkıntıların giderilmesi için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Derslik ihtiyaçlarının giderilmesinde ve öğretmen açığının kapatılmasında önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Özçimen, Muş’ta derslik başına 38 öğrencinin düştüğünü kaydetti. Sağlık alanında da geçmiş yıllara oranla yapılan çalışmalar ile vatandaşa sağlık hizmetinin kaliteli bir şekilde sunulduğunu sözlerine ekleyen Vali Özçimen, “İl genelinde 5 devlet hastanesi bulunuyor ve bu hastanelerde 84 uzman hekim görev yapıyor. Sağlık sorununu en asgariye indirme gayreti içerisindeyiz. Tıbbi cihazlar ile donatılan hastanelerde, hemşire sıkıntısının yaşanmasına karşın, mevcut hemşirelerin hiçbir ücret almadan iki kişilik hizmet sergileyerek bu açığı kapatıyor” şeklinde konuştu.

 NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri