Skip to main content

Vali İbrahim Özçimen`in 2006 yılı değerlendirmesi.

Muş Valisi İbrahim Özçimen, 2006 yılında başarılı bir çalışma sergilendiklerini ve 2007 yılında da bu başarıyı elde etmek için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. İbrahim Özçimen, 2006 yılında yapılan çalışmalar hakkında kamu kurum ve kuruluş müdürlerine, köy ve mahalle muhtarlarına slayt gösterisi eşliğinde valilik toplantı salonunda bilgi verdi.

Herkese her zaman hesap verebileceklerini belirten Vali Özçimen, şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini ve vatandaşa götürülen hizmetin kaliteli ürünlerden oluşmasına dikkat ettiklerini söyledi. Devletin parasını, vatandaşın hizmetine sunmakla görevlendirildiklerini hatırlatan Vali Özçimen, özellikle köy yollarında, içme suyu, sağlık ve eğitim alanında yabana atılmayacak çalışmaların yapıldığını kaydetti. Özçimen, “Muş’ta 2006 yılında 2.3 milyon YTL harcanarak, 4 greyder, 1 paletli eskavatör, 1 loder, 3 damperli kamyon, 1 distribütör, 6 arazili araç alınarak makine parkımızdaki iş makinesi sayısı 119’a yükseltilmiştir. 61 köye 180 kilometre stabilize yol yapılarak yaklaşık olarak 15 bin 250 kişinin faydalanması sağlanmıştır. 76 köyün toplam 286 kilometre yolu asfaltlanarak yaklaşık olarak 114 bin kişinin faydalanması sağlanmıştır. Ayrıca kış sezonunda 15 bin kilometre karla mücadele çalışması yapılmıştır. İl genelinde toplam 104 köy içme suyuna kavuşturulmuştur. Ayrıca limit programı dahilinde 83 köyümüzün içme suyu onarımları yapılmıştır. İl genelinde toplam 11 sulama tesisi yapılmıştır. Buna göre yapılan harcama ise 30 trilyon liradır” dedi.

Vali İbrahim Özçimen, eğitim alanında önemli sıkıntıların giderilmesi için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Derslik ihtiyaçlarının giderilmesinde ve öğretmen açığının kapatılmasında önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Özçimen, Muş’ta derslik başına 38 öğrencinin düştüğünü kaydetti. Sağlık alanında da geçmiş yıllara oranla yapılan çalışmalar ile vatandaşa sağlık hizmetinin kaliteli bir şekilde sunulduğunu sözlerine ekleyen Vali Özçimen, “İl genelinde 5 devlet hastanesi bulunuyor ve bu hastanelerde 84 uzman hekim görev yapıyor. Sağlık sorununu en asgariye indirme gayreti içerisindeyiz. Tıbbi cihazlar ile donatılan hastanelerde, hemşire sıkıntısının yaşanmasına karşın, mevcut hemşirelerin hiçbir ücret almadan iki kişilik hizmet sergileyerek bu açığı kapatıyor” şeklinde konuştu.

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri