Skip to main content

Vali Bektaş; İşimiz zor ama umutsuz değiliz.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada övgü dolu sözlerle örnek gösterdiği Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan’ın illerdeki en küçük bir sorunu bile yakından takip ettiğini söyledi. Bu durumun kendileri için bir şans olduğunu ifade eden Vali Bektaş, Cihan Haber Ajansı’na konuştu. Ekonomik gelişmişlik bakımından 81 il arasında son sırada yer alan Muş’ta görev yapmanın zorluğuna dikkat çeken Vali Bektaş, “Başbakanın bizi yakından takip edip, sorgulaması bizi motive ediyor. İşimiz zor ama umutsuz değiliz.” dedi. Vali Bektaş, yakın bir zamanda hayata geçirecekleri projeler sayesinde özellikle gelişmiş Batı illerinden birçok yatırımcının da buraya gelip iş ve üretim yapacağını söylüyor.

Üsküdar Kaymakamlığı’ndan 7 ay önce Muş Valiliği’ne atanan Erdoğan Bektaş, bu süre zarfında hemen her gün köyü ziyaret ederek ili yakından tanımaya çalışmış. “Bugüne kadar gitmediğim köy kalmadı gibi” diyen Bektaş, ilk işinin vatandaşlarla sağlıklı bir diyalog kurmaya çalışmak olduğunu belirtiyor. Vatandaşların bu yaklaşımlarını çok sıcak karşıladığını kaydeden Vali Bektaş, “Gelir gelmez vatandaşlarımızla çok iyi bir iletişim kurduk. Hemen sosyal hayata müdahil olduk. Bu esnada halkımızda büyük bir potansiyelin olduğunu tespit ettik. Bu da olumlu kanaatler oluşturdu bizde.” dedi.

Vatandaşlara yönelik yaptıkları ziyaretler ve görüşmeler ışığında eğitim, sağlık ve ekonomik alanlarda çok önemli tespitlerde bulunduklarını anlatan Muş Valisi, bunun için öncelikle yolsuz köy ve mezranın kalmaması gerektiğine karar verdiklerini aktardı. Hedeflerinin önümüzdeki yıl içinde bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak olduğunu anlatan Bektaş, ikinci adımın ise bölgedeki tarımsal kaynakları harekete geçirmek olduğunu ifade etti.

TarImsal sanayİyİ gelİştİreceğİz

Muş ekonomisinin kaynağını tarım ve hayvancılığın oluşturduğunu hatırlatan Bektaş, bunun için tarımsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini vurguladı. Bunun için tarıma bağlı sanayinin gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirten Bektaş, “Çünkü tarımsal ürünlerin pazarlanması çok önemlidir. Eğer bunu pazarlayacak bir durumunuz yoksa üretim yapmanızın da bir anlamı kalmıyor. Muş ovası, Malazgirt ve Bulanık ovaları Türkiye’nin en büyük ve verimli arazilerine sahip. Bu potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz. Bunun için öncelikle arazi toplulaştırılması yapılacak. Fiili ve hukuki bir engel kalmamış olacak. Küçük işletmeleri bir araya getirip büyük işletme haline getireceğiz.”

Muş’un sanayi bakımından son derece fakir olduğunu hatırlatan Bektaş, bunu aşmak için de projeler geliştirdiklerini anlattı. Malazgirt’te halen makine ekipmanı üreten bir fabrikanın bulunduğunu aktaran Bektaş, bu yıl temelini attıkları Malazgirt Sanayi Bölgesi’nde önümüzdeki birkaç yıl içinde 10 makine üretim tesisinin faaliyete geçeceğini belirtti. Bektaş, ayrıca İstanbul gibi gelişmiş şehirlerden bazı tekstil firmalarını Muş’a getireceklerini söyledi.

Hİbe yardIma sIcak bakmIyorum

Vali Erdoğan Bektaş’ın, Muş’un geri kalmışlığı ile ilgili ilginç tepsileri var. Ona göre bunun temelinde insanların hep dışarıdan gelen yardımlarla ayakta kalma kültürünün yattığını ifade etti. Bu psikolojinin önce insanlardaki özgüveni daha sonra ise üretememe hastalığına yol açtığını belirten Vali Bektaş, “Bugüne kadar hep başkaları gelip bunlara yardım etmiş. Hep dışarıdan gelen paralarla ayakta durmaya çalışmış. İnsanlarda da böyle bir kültür oluşmuş. İnsanların kendilerine güveni kalmamış. Hibe yardımlarla ayakta kalmaya çalışmış.” diyerek bu konuda bir anlayış değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti. Yıllardır oluşan bu yanlış anlayışı mutlaka yıkacaklarını vurgulayan Muş Valisi, bu tür yardımların kısa vadede faydalarının olabileceğini, ancak uzun vadede çok ciddi mahzurlarının olduğuna işaret etti. Üretim yapmadan insanların ayakta kalmasının zor olduğu anlayışını yerleştirmek için çalışacaklarını anlatan Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hibe istemiyoruz. Bu kısa vadede insanlara küçük bir yarar sağlasa da uzun vadede zarar veriyor. Çünkü üretkenlik olmadan insanların hibe, bağış ve isteme kültürü ile bir yere varamaz. Bu anlayış insanları öldürür.”

Muş’un tarihinde ilk kez bu yıl ihracat yaptığını hatırlatan Bektaş, “Muş, tarihinde ilk kez bu yıl 3 milyon dolarlık ihracat yaptı. Bunu yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Barit fabrikası var. Plastik doğrama fabrikası var. Çimento fabrikası, önümüzdeki yıldan itibaren faaliyete geçecek. 81 il içinde son sırada yer alan bir yerde görev yapmak işimizi zorlaştırıyor ama umutsuz değiliz.” diye konuştu.

Başbakan, Muş İle yatIp Muş İle kalkIyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik övgü dolu sözlerinden çok etkilendiğini de dile getiren Muş Valisi, çalışmaları ile buna layık olmaya çalışacağını vurguladı. Başbakanın kendilerini çok yakından takip ettiğine dikkat çeken Bektaş, “Sürekli arayıp soruyor. Ben başbakanın çalışma yönteminden çok memnunum. Ben de aynı anlayışta olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bu da bizim çalışma aşkımızı, şevkimizi artırıyor.” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada, Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ı örnek göstermiş ve şu sözlerle övmüştü: “Geçenlerde bir mezradan beni bir vatandaş arıyor. Gece saat birde… Böyle böyle bizim köyün yolu yok. “Kaç hane” dedim. “10-15 hane” dedi. “Peki nerden gidip geliyorsunuz” dedim. “Yürüyerek gidip geliyoruz. Su yok.” dedi. Neyse ben vatandaşın telefonunu aldım. Valilerimiz illerinde şikayetlerin eksiklerin takipçisi olmalı. Beni arayan vatandaşın sorununu aradım o ilin valisine söyledim. Haydi isim de vereyim, Muş Valisi. Konuyu aktarınca, sağ olsun valimiz yolu programa almış. Şu anda 10,5 km’lik yolun 8,5 km’lik bölümü bitmiş. Mezradaki vatandaş yine beni telefonla aradı. Sordum, “Yol bitti mi?” “Eksiği var ama çoğu bitti, kalanı da yaza biter inşallah, çok teşekkürler.” dedi. Yani vatandaş inandı yolun yapılacağına. Bize Muş Valisi gibi valiler lazım. Diğer illerimizin valilerinden de bu türden vatandaşlara karşı hassasiyet bekliyoruz.”

1960 yılında Zonguldak’ta doğan Erdoğan Bektaş, ilk ve orta öğrenimini Trabzon’da, Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. İstanbul’da Avukatlık ve Hakimlik stajı yaptıktan sonra İstanbul Valiliği Kaymakamlık Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü ve İnegöl Kaymakamlığı, Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılıklarında bulundu. Üsküdar Kaymakamı iken Bakanlar Kurulu’nun kararıyla Mayıs 2008’de Muş Valiliğine atandı. Bektaş, evli ve üç çocuk babası.

 Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri