Skip to main content

Üniversite ve kayak evine yeni yol yapılıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Güzeldağ Kayak evine giden yeni yol çalışması start aldı. Kayakevi telesiyejinin yanından başlayan yol, Güzeltepe Köyünü takip ederek, bayrak tepenin arka kısmından şehir merkezine kadar uzanacak. Böylelikle Kayak evi ve üniversiteye ulaşımın sağlanacağı yeni ve alternatif bir yol açılmış olacak.

Vali Erdoğan Bektaş, kısa bir süre çalışmalarına start verilen yeni yol çalışmalarını yerinde izledi. Önceki gün İl Özel İdaresi Yol-İş Şube Müdürü Sadrettin Tunç ile birlikte yolda yapılan çalışmaları inceleyen Vali Erdoğan Bektaş, yaklaşık 10 gün önce çalışmalara başlandığını, yeni yolun alt yapı çalışmalarını para olması halinde bu yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeni yolun Muş şehri açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Vali Bektaş, “üniversitenin bu bölgeye kurulacak olması şehrin önümüzdeki yıllarda bu yöne doğru kaymasına neden olacak. Dolayısıyla bu bölgeye yoğun bir yapılaşma olacak. Şu anda çorak topraktan başka bir şey olmayan bu bölgede, gelecekte evler, bahçelikler, piknik alanları olacak. Bu bölgelerin tamamı ağaçlandırılacak ve her ne pahasına olursa olsun, buraları bu ağaçları koruyacağız” dedi.

YOL 9 KM OLACAK
Yol uzunluğunun yaklaşık 9 km olacağını dile getiren Vali Bektaş, “Üniversiteyi şehre, yani belediye meydanına kadar bağlayacak olan yolun alt yapı çalışmalarını kısa bir süre önce başlattık. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, harita üzerinde görüldüğü kadarı ile bu yol yaklaşık 9 km uzunluğunda olacak. Üniversiteyi, Güzeltepe Köyü ile Harman Köyü arasına kurma kararını aldıktan sonra bu bölgeden bir yol açılması hedefim vardı. Çalışmalar başladıktan sonra, binalarda yavaş yavaş yükselince, bizde yeni yol çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu yol Muş’un gelecekteki en önemli yollarından bir tanesi olacak. Üniversite bu bölgede yerleşimini sürdürdüğü müddetçe bu yeni yolun önemi de artacak” dedi.

Şu an itibarı ile yol yapım çalışmalarının maliyetinin belli olmadığını ifade eden Vali Bektaş, “henüz alt yapı çalışmaları aşamasındayız. Bu yolun yapımı uzun bir sürece yayılacak. Biz şu anda Kayakevi telesiyejinin yan tarafından, Güzeltepe Köyü’nün üstü kısmını kullanarak, önümüzdeki vadilerin içerisinden bu yolu geçirecek çalışmaları yapıyoruz. Yolun maliyetinin ne kadar olacağı ancak yol bittikten sonra belli olacak” dedi.

AĞAÇ EKMEK, DEĞİL KORUMAK ÖNEMLİ
Yeni yapılacak yol boyuna, binlerce ağaç dikmeyi hedeflediklerini belirten Vali Bektaş, şu anda çorak bir görüntüye sahip olan bu bölgeyi yemyeşil hale getirmeyi planladıklarını ifade etti. Ağaç ekmenin çok kolay bir iş olduğunu, önemli olanın, ağaçların ekilmesinden sonraki korunma süreci olduğunu savunan Vali Erdoğan Bektaş, “herkes kendi malına sahip çıkarmış gibi bu bölgeye ve bu bölgeye ekilecek olan ağaçlara sahip çıkmalıdır” dedi.

Köylüler tarafından ziyaret olduğuna inanılan ağaçlık bölgeyi işaret ederek, “istenildiğinde dağ başında bile ağaçlık alan korunabiliyormuş” diyen Vali Bektaş, köylüleri yeşil alanlara sahip çıkmaya davet etti. Muş`un Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri