Skip to main content

Üniversite kurulması ile ilgili tasarı kabul edildi..

Muş Haber Fotoğrafı

TBMM Genel Kurulunda, tasarının 17 ile üniversite kurulmasını öngören 7. maddesi kabul edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “İddia edildiği gibi tabela üniversitesi kursaydık, diğer 9 ilde de üniversite kurardık, olur biterdi” dedi.

Çelik, Genel Kurulda 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının görüşmeleri sırasında hükümet adına söz aldı.

Hüseyin Çelik, 17 ile üniversite kurulmasının seçimle ilgisi bulunmadığını savunarak, “Eğer bir seçim hesabı olsaydı, bu işi popülizm yapmak için yapmış olsaydık, iddia edildiği gibi tabela üniversitesi kursaydık, diğer 9 ilde de üniversite kurardık olur biterdi. Kasım 2005 tarihinde bugünkü kurulan üniversitelerin hazırlığı başlatılmıştı. Seçimin 4 Kasım’da yapılması planlandığı için tasarı şimdi Meclise getirilmiştir” diye konuştu.

Bakan Çelik, üniversite bulunmayan Hakkari, Yalova, Gümüşhane gibi illerdeki milletvekillerinin çoğunluğunun AK Parti’li olduğunu, oradaki vatandaşlara herhangi bir kastın söz konusu olmadığını ifade etti.

AK Parti Hükümetinin göreve geldiği dönemde 41 ilde üniversite bulunmadığını belirten Çelik, önce 15, şimdi ise 17 ilde üniversite kurulduğunu anımsattı.

Seçimlerden sonra üniversite bulunmayan 9 ilde üniversite kurulacağını kaydeden Çelik, “Önümüzdeki dönem Hükümetim adına taahhüt ediyorum; 9 ilde üniversite kurulacaktır” dedi.

Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir’in yeni kurulan üniversitelere ilişkin eleştirilerine de cevap veren Milli Eğitim Bakanı Çelik, “Iğdır’a ziraat fakültesini biz kurduk. Birçok ilde de yüksekokul ve fakülteler yine bizim dönemimizde kurulmuştur. Bu üniversitelerde Cumhurbaşkanından dönecek ne var? Eğer kurulan üniversiteler gereksiz bir şeyse, baraka üniversitesiyse Iğdır’a niye istiyorsunuz? Hiçbir ile tabela, baraka üniversitesini yakıştırmıyoruz” diye konuştu.

Genel Kurulda tasarının, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman’da üniversite kurulmasını öngören 7. maddesi kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, çalışma süresinin tamamlanması üzerine yarın saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı. NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri